Centrum nožů

 

 

 

 

 

Návštěva v továrně Zwilling, Solingen

    Město Solingen je už po staletí známé jako město nožů, když jsme tedy dostali pozvání podívat se právě do tohoto města do továrny Zwilling a seznámit se s jednotlivými kroky výroby nožů, nemoh...

Náš názor na japonské nože KAI

    Shun v japonštině znamená “přesný okamžik dokonalosti” neboli “na svém vrcholu”. Profesionální kuchaři tímto termínem také označují například nejvyzrálejší chuť zeleniny, ovoce nebo masa. Nože...

4 základy jak pečovat kuchyňský nůž

      Nože do myčky nepatří   Může se to zdát jako samozřejmost, ale opakování je matka moudrosti. Kuchyňský nůž do myčky nepatří. V první řadě je to extrémní vlhko a vařící voda, která nože defo...

Druhy japonských nožů

    Nůž Gyuto     Gyuto nůž je v Evropě známý jako kuchařský nůž či nůž šéfkuchaře. Tvar čepele je téměř stejný, ovšem Gyuto nože se brousí s menším úhlem, který je 10 až 15°, kdežto evropské n...

Jak pečovat o dřevěné prkénko

  Protože je dřevěné prkénko živý materiál, reaguje na vnější vlivy prostředí, především na vlhko, sucho či teplo. Dřevěná prkénka, tak jako například nože s dřevěnou rukojetí, nelze umývat v myčce n...

Jak nabrousit nůž na brusném kameni

  Čísla na brusných kamenech určují brusný tah a tím zároveň i jejich použití, jelikož každé číslo slouží k jinému účelu. Čísla v nižších stovkách zrnitosti ( 250 až 800) slouží k základnímu nabrouše...

Co jsou damaškové nože?

  V dnešní době existuje mnoho nožů s čepelí z damaškové ocele. Jakou má tato ocel výhodu a co je na ní zvláštního?   Naše odpověd   Damašková ocel, někdy také jako damascénská ocel nebo damask s...

Rozdíl mezi japonským a německým nožem

  Oba druhy těchto nožů vychází především z kultury místní kuchyně. Japonská kuchyně je známá především svou precizností, rychlostí a přesně nakrájenými, různě zdobenými tvary. To vše se odráží i na ...

Druhy nožů a použití

  Kuchyňských nožů se dá na internetu doopravdy nepřeberné množství druhů. Ovšem každý má svůj účel, a tak při správném výběru nože si lze usnadnit mnoho práce a potu. Důležité je vždy promyslet, k č...

Jak nabrousit nůž na ocílce

  Ocílky se základně dělí na ocelové, diamantové nebo keramické. Dále jsou ocílky se slabším nebo silnějším brusným efektem. Některé ocílky tak ostří jen vytahují, některé prozměnu brousí ( doslovně ...

denishenry