Centrum nožů

Historie a výroba kovaných nožů Forged

Z obrovské lásky k vaření a stolování se v roce 2014 zrodil nápad vytvořit osobitou, atraktivní, kvalitní, ale především cenově dostupnou značku kuchyňských nožů Forged. Řadu nožů, která mimo skvělé a...

Nože Zwilling pro profesionální kuchaře

  Pokud bychom měli říct jednu řadu nožů pro profesionály, tak to rozhodně budou celosvětově známé nože Professional S. Díky své typické černé střence se třemi nýty jsou tyto vyhledávány ...

Jak poznat ostrý nůž

Vizuální kontrola   Nůž držte špičkou od sebe, ostří nasměrujte proti světlu a zkontrolujte, jak se odráží na hraně. Sluneční svit vám veškeré vady ukáže. Jestliže se světlo odráží po celé dé...

Návštěva v továrně Zwilling, Solingen

    Město Solingen je už po staletí známé jako město nožů, když jsme tedy dostali pozvání podívat se právě do tohoto města do továrny Zwilling a seznámit se s jednotlivými kroky výr...

Náš názor na japonské nože KAI

    Shun v japonštině znamená “přesný okamžik dokonalosti” neboli “na svém vrcholu”. Profesionální kuchaři tímto termínem také označují například nejvyzrálejší chuť zeleniny, ovoce nebo ...

4 základy, jak pečovat o kuchyňský nůž

      Nože do myčky nepatří   Může se to zdát jako samozřejmost, ale opakování je matka moudrosti. Kuchyňský nůž do myčky nepatří. V první řadě je to extrémní vlhko a vařící v...

Druhy japonských nožů

    Nůž Gyuto     Gyuto nůž je v Evropě známý jako kuchařský nůž či nůž šéfkuchaře. Tvar čepele je téměř stejný, ovšem Gyuto nože se brousí s menším úhlem, který je 10 až 15...

Jak pečovat o dřevěné prkénko

  Protože je dřevěné prkénko živý materiál, reaguje na vnější vlivy prostředí, především na vlhko, sucho či teplo. Dřevěná prkénka, tak jako například nože s dřevěnou rukojetí, nelze umývat...

Jak nabrousit nůž na brusném kameni

  Čísla na brusných kamenech určují brusný tah a tím zároveň i jejich použití, jelikož každé číslo slouží k jinému účelu. Čísla v nižších stovkách zrnitosti ( 250 až 800) slouží k základnímu nab...

Co jsou damaškové nože?

  V dnešní době existuje mnoho nožů s čepelí z damaškové ocele. Jakou má tato ocel výhodu a co je na ní zvláštního?   Naše odpověd   Damašková ocel, někdy také jako damascénská oce...

denishenry

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení