Centrum nožů

Historie a výroba kovaných nožů Forged

Historie a výroba kovaných nožů Forged

Z obrovské lásky k vaření a stolování se v roce 2014 zrodil nápad vytvořit osobitou, atraktivní, kvalitní, ale především cenově dostupnou značku kuchyňských nožů Forged. Řadu nožů, která mimo skvělé a...

Nože Zwilling pro profesionální kuchaře

Nože Zwilling pro profesionální kuchaře

Pokud bychom měli říct jednu řadu nožů pro profesionály, tak to rozhodně budou celosvětově známé nože Professional S. Díky své typické černé střence se třemi nýty jsou tyto vyhledávány jak amatér...

Jak poznat ostrý nůž

Jak poznat ostrý nůž

Říká se, že ostrý nůž je méně nebezpečný, než tupý a musíme tomu dát za pravdu. Jak ale poznat, že je váš nůž ostrý? Mimo váš špatný pocit z krájení lze ještě ověřit několika známými metodami.  ...

Návštěva v továrně Zwilling, Solingen

Návštěva v továrně Zwilling, Solingen

Město Solingen je už po staletí známé jako město nožů, když jsme tedy dostali pozvání podívat se právě do tohoto města do továrny Zwilling a seznámit se s jednotlivými kroky výroby nožů, nemohli jsme ...

Náš názor na japonské nože KAI

Náš názor na japonské nože KAI

Shun v japonštině znamená “přesný okamžik dokonalosti” neboli “na svém vrcholu”. Profesionální kuchaři tímto termínem také označují například nejvyzrálejší chuť zeleniny, ovoce nebo masa. Nože Shun ta...

4 základy, jak pečovat o kuchyňský nůž

4 základy, jak pečovat o kuchyňský nůž

Nůž je součástí každé kuchyně a nejpoužívanějším nástrojem. Jakékoliv vaření si bez něho nejde představit, ať už se jedná o přípravu salátu, steaku, omáčky či polévky. Jak se ale o nůž starat, aby byl...

Druhy japonských nožů

Druhy japonských nožů

Druhy japonských nožů je nespočet. V našem obchodě naleznete ty nejpoužívanější a nejoblíbenější. Jejich hlavní výhodou je ostrost a u některých modelových řad jako je například KAI Wasabi Black i váh...

Jak pečovat o dřevěné prkénko

Jak pečovat o dřevěné prkénko

Protože je dřevěné prkénko živý materiál, reaguje na vnější vlivy prostředí, především na vlhko, sucho či teplo. Dřevěná prkénka, tak jako například nože s dřevěnou rukojetí, nelze umývat v myčce...

Jak nabrousit nůž na brusném kameni

Jak nabrousit nůž na brusném kameni

Čísla na brusných kamenech určují brusný tah a tím zároveň i jejich použití, jelikož každé číslo slouží k jinému účelu. Čísla v nižších stovkách zrnitosti ( 250 až 800) slouží k základnímu nabroušení ...

Co jsou damaškové nože?

Co jsou damaškové nože?

V dnešní době existuje mnoho nožů s čepelí z damaškové ocele. Jakou má tato ocel výhodu a co je na ní zvláštního?   Naše odpověď Damašková ocel, někdy také jako damascénská ocel nebo damask st...