Pokud bychom měli říct jednu řadu nožů pro profesionály, tak to rozhodně budou celosvětově známé nože Professional S. Díky své typické černé střence se třemi nýty jsou tyto vyhledávány ...
Centrum nožů
Vizuální kontrola Nůž držte špičkou od sebe, ostří nasměrujte proti světlu a zkontrolujte, jak se odráží na hraně. Sluneční svit vám veškeré vady ukáže. Jestliže se světlo odráží po celé dé...
Město Solingen je už po staletí známé jako město nožů, když jsme tedy dostali pozvání podívat se právě do tohoto města do továrny Zwilling a seznámit se s jednotlivými kroky výr...
Shun v japonštině znamená “přesný okamžik dokonalosti” neboli “na svém vrcholu”. Profesionální kuchaři tímto termínem také označují například nejvyzrálejší chuť zeleniny, ovoce nebo ...
Nože do myčky nepatří Může se to zdát jako samozřejmost, ale opakování je matka moudrosti. Kuchyňský nůž do myčky nepatří. V první řadě je to extrémní vlhko a vařící v...
Nůž Gyuto Gyuto nůž je v Evropě známý jako kuchařský nůž či nůž šéfkuchaře. Tvar čepele je téměř stejný, ovšem Gyuto nože se brousí s menším úhlem, který je 10 až 15...
Protože je dřevěné prkénko živý materiál, reaguje na vnější vlivy prostředí, především na vlhko, sucho či teplo. Dřevěná prkénka, tak jako například nože s dřevěnou rukojetí, nelze umývat...
Čísla na brusných kamenech určují brusný tah a tím zároveň i jejich použití, jelikož každé číslo slouží k jinému účelu. Čísla v nižších stovkách zrnitosti ( 250 až 800) slouží k základnímu nab...
V dnešní době existuje mnoho nožů s čepelí z damaškové ocele. Jakou má tato ocel výhodu a co je na ní zvláštního? Naše odpověd Damašková ocel, někdy také jako damascénská oce...
Oba druhy těchto nožů vychází především z kultury místní kuchyně. Japonská kuchyně je známá především svou precizností, rychlostí a přesně nakrájenými, různě zdobenými tvary. To vše se odráží ...