Centrum nožů, Strana 2

Co jsou damaškové nože?

Co jsou damaškové nože?

V dnešní době existuje mnoho nožů s čepelí z damaškové ocele. Jakou má tato ocel výhodu a co je na ní zvláštního? Naše odpověď Damašková ocel, někdy také jako damascénská ocel nebo damask steel, je ...

Rozdíl mezi japonským a německým nožem

Rozdíl mezi japonským a německým nožem

Oba druhy těchto nožů vychází především z kultury místní kuchyně. Japonská kuchyně je známá především svou precizností, rychlostí a přesně nakrájenými, různě zdobenými tvary. To vše se odráží i na jap...

Druhy nožů a použití

Druhy nožů a použití

Kuchyňských nožů se dá na internetu doopravdy nepřeberné množství druhů. Ovšem každý má svůj účel, a tak při správném výběru nože si lze usnadnit mnoho práce a potu. Důležité je vždy promyslet, k čemu...

Jak nabrousit nůž na ocílce

Jak nabrousit nůž na ocílce

Ocílky se základně dělí na ocelové, diamantové nebo keramické. Dále jsou ocílky se slabším nebo silnějším brusným efektem. Některé ocílky tak ostří jen vytahují, některé prozměnu brousí (doslovně bych...

Jak vybrat kvalitní kuchyňský nůž

Jak vybrat kvalitní kuchyňský nůž

Kvalitní a ostrý kuchyňský nůž několikanásobně ulehčí práci při krájení, ale také dodá vašemu pokrmu preciznost. Kvalitní nůž je perfektně vyvážený, což zajistí pocit bezpečí při krájení, a lépe se ov...