Ocílky a brousky na nože

Péče o kvalitní nůž se může stát i ve vaší kuchyni příjemným rituálem. Udržujte své nože vždy v dokonalé formě pomocí ocílek a brousků na nože. Nejenže si pravidelným broušením ušetříte spousty práce při samotném krájení a porcování, ale navíc tím nožům prodloužíte jejich životnost. Jak na to?

Nejprodávanější

Ocílka 26 cm, černá, Zwilling
 
999 Kč
Brousek na nože AnySharp Pro, červený
 
779 Kč
Ocílka 23 cm, černá, Zwilling
 
765 Kč
Stránka 1 z 1 - 12 položek celkem

I sebelepší nůž ztrácí postupem času svoji ostrost, proto je nezbytné o ostří pečovat nejen správným a šetrným používáním, ale také pravidelným broušením. Pro každodenní zdokonalování ostří je ideální ocílka nebo ještě lépe ocílka s diamantovým povrchem. Ta totiž dokáže ostří nože i přebrousit.

Používání ocílek je velice snadné a rychlé, tudíž jsou vhodné i pro začínající kuchaře. Jedinou nevýhodou ocílek je, že se nehodí pro všechny nože. Některé typy nožů kvůli jejich konstrukci v ocílce zkrátka nenabrousíte. V takovém případě přicházejí ke slovu brousky na nože, naštěstí i jejich používání je velmi snadné a nůž s nimi zvládne profesionálně nabrousit i začátečník.

Jak používat ocílku?

Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením. Přečtěte si o používání ocílky více v našem článku "jak nabrousit nůž na ocílce".

Garance doručení
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Vybíráme
Vybíráme
pouze ty nejlepší produkty
Veškeré objednávky
Veškeré objednávky
expedujeme obratem
Vařením
Vařením
doslova žijeme každý den