Ocílky a brousky na nože

Nejprodávanější

15 položek celkem

ocilky a brousky na noze

I sebelepší nůž ztrácí postupem času svoji ostrost, proto je nezbytné čas od času o ostří pečovat. Ocílky se hodí na každodenní zdokonalení ostří. Ocílky s diamantovým povrchem dokáží ostří nože i přebrousit. Používání ocílek je velice snadné a rychlé, tudíž jsou vhodné i pro začínající kuchaře. Některé nože ale vzhledem k jejich konstrukci ocílkou nenabrousíte. Pak přicházejí se slovu brousky na nože, jejichž ovládání rovněž zvládne i začátečník. Další variantou jsou brusné kameny, které si poradí i s opotřebovaným ostřím.

Jak používat ocílku?

Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením. Více naleznete v našem článku "jak nabrousit nůž na ocílce".

denishenry