Ocílky a brousky na nože

Nejprodávanější

15 položek celkem
Ocílka 23 cm, černá, Zwilling
765 Kč
Ocílka 26 cm, černá, Zwilling
969 Kč
Ocílka 26 cm řeznická, černá, Zwilling
1 539 Kč
Ocílka diamantová 26 cm, Zwilling
2 105 Kč
Brousek na nože DUO, Miyabi
2 255 Kč
Brousek na nože, černý, Zwilling
670 Kč
Brousek na nože AnySharp Pro, červený
698 Kč
Brousek na nože AnySharp Pro, měděný
798 Kč
Brousek na nože AnySharp Pro, mosazný
798 Kč
Brousek na nože AnySharp Pro, šedý
698 Kč

ocilky a brousky na noze

I sebelepší nůž ztrácí postupem času svoji ostrost, proto je nezbytné čas od času o ostří pečovat. Ocílky se hodí na každodenní zdokonalení ostří. Ocílky s diamantovým povrchem dokáží ostří nože i přebrousit. Používání ocílek je velice snadné a rychlé, tudíž jsou vhodné i pro začínající kuchaře. Některé nože ale vzhledem k jejich konstrukci ocílkou nenabrousíte. Pak přicházejí se slovu brousky na nože, jejichž ovládání rovněž zvládne i začátečník. Další variantou jsou brusné kameny, které si poradí i s opotřebovaným ostřím.

Jak používat ocílku?

Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením. Více naleznete v našem článku "jak nabrousit nůž na ocílce".

denishenry