Ocílky a brousky na nože

Nejprodávanější

Ocílka 26 cm, černá, Zwilling
Ocílka 26 cm, černá, Zwilling
Skladem (2 ks)
32576-261
 
969 Kč
Brousek na nože AnySharp Pro, šedý
 
779 Kč
Brousek na nože AnySharp Pro, červený
Brousek na nože AnySharp Pro, červený
Skladem (2 ks)
ASKSPROMRED
 
779 Kč
Brousek na nože DUO, Miyabi
Brousek na nože DUO, Miyabi
Skladem (1 ks)
34536-007
 
2 255 Kč
brousek na nože Anysharp editions červený
 
479 Kč
Brousek na nože AnySharp Pro, mosazný
 
779 Kč
Brousek na nože AnySharp Pro, metalický
 
779 Kč
Brousek na nože AnySharp Pro, wolframový
 
779 Kč
Brousek na nože, černý, Zwilling
Brousek na nože, černý, Zwilling
Skladem (1 ks)
32591-000
 
670 Kč
16 položek celkem
Brousek na nože AnySharp Pro, šedý
Oblíbené
779 Kč
ASKSPRO
brousek na nože Anysharp editions červený
479 Kč
ASKSEDRED
tahací brousek na noze Anysharp editioons krémový
479 Kč
ASKSEDCRM
Brousek na nože AnySharp Pro, červený
779 Kč
ASKSPROMRED
Brousek na nože AnySharp Pro, krémový
779 Kč
ASKSPROCREAM
Brousek na nože DUO, Miyabi
2 255 Kč
34536-007
Brousek na nože, černý, Zwilling
670 Kč
32591-000
Ocílka 23 cm, černá, Zwilling
765 Kč
32576-231
Ocílka 26 cm řeznická, černá, Zwilling
1 539 Kč
32565-261
Ocílka 26 cm, černá, Zwilling
969 Kč
32576-261
Brousek na nože AnySharp Pro, měděný ASKSPROCOPPER
Brousek na nože AnySharp Pro, mosazný ASKSPROBRASS
Ocílka diamantová 26 cm, Zwilling 32250-261

ocilky a brousky na noze

I sebelepší nůž ztrácí postupem času svoji ostrost, proto je nezbytné čas od času o ostří pečovat. Ocílky se hodí na každodenní zdokonalení ostří. Ocílky s diamantovým povrchem dokáží ostří nože i přebrousit. Používání ocílek je velice snadné a rychlé, tudíž jsou vhodné i pro začínající kuchaře. Některé nože ale vzhledem k jejich konstrukci ocílkou nenabrousíte. Pak přicházejí se slovu brousky na nože, jejichž ovládání rovněž zvládne i začátečník. Další variantou jsou brusné kameny, které si poradí i s opotřebovaným ostřím.

Jak používat ocílku?

Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením. Více naleznete v našem článku "jak nabrousit nůž na ocílce".

denishenry