¨

Santoku nože

Nejprodávanější

Na e shop final na santoku 16 cm
 
1 299 Kč
Santoku four star
 
2 480 Kč
Sanotku nůž 18 cm Shun Premier Tim Mälzer, Kai
 
5 500 Kč
Santoku RW
 
1 950 Kč
5000FCD Santoku
 
6 269 Kč
Santoku
 
899 Kč
Santoku nůž 18 cm Shun, Kai
 
6 499 Kč
Santoku nůž 16,5 cm Seki Magoroku Vintage, Kai
 
2 890 Kč
Santoku 18 S
 
3 150 Kč
15 položek celkem
Sanotku nůž 18 cm Shun Premier Tim Mälzer, Kai
5 500 Kč
Santoku four star
Akce
2 480 Kč
Santoku nůž 16,5 cm Seki Magoroku Vintage, Kai
2 890 Kč
Na e shop final na santoku 16 cm
1 299 Kč
Santoku
899 Kč
Santoku RW
1 950 Kč
Santoku 18 S
3 150 Kč
Santoku nůž 18 cm Shun, Kai
6 499 Kč
1731 santoku
13 289 Kč
Santoku
3 690 Kč
Point Santoku
1 150 Kč
5000FCD Santoku
6 269 Kč
Santoku nůž 18 cm, Miyabi 5000MCD
12 205 Kč
Santoku nůž 18 cm, Miyabi 6000MCT
6 855 Kč

santoku noze

Santoku nůž má původ v asijské kuchyni. V překladu znamená „nůž tří ctností". Díky své nízké váze, tenké čepeli a široké špičce dokáže krájet velmi úzké a malé tvary. Tento nůž oceníte při krájení cibule, rajčat a jiné zeleniny. Santoku nůž představuje jeden z mnoha druhů japonských nožů, přesto je zaměňován za všeobecný název „japonský nůž”. Nejoblíbenější a zároveň nejčastější je délka 18 cm. Kromě santoku vám nabízíme i japonské nože Miyabi a KAI.

Jak se pracuje s japonským nožem Santoku?

V první řadě je nutné zmínit, že nůž Santoku není určen pro typické krájení masa. Oproti kuchařskému noži má rovnější čepel, čímž se také mění styl krájení. Jak jsme uvedli na začátku, nůž nejvíce oceníte při krájení přesných tvarů zeleniny. Protože má nůž i čepel poměrně vysokou, skvěle se hodí na drobné krájení cibule. Japonské nože Santoku kladou důraz také na nízkou váhu a pevné držení v ruce.

denishenry