Santoku nože

Chcete udělat dojem dokonale nakrájenou zeleninou? Zkuste to se santoku – „nožem tří ctností”. Santoku nůž má původ v asijské kuchyni. Díky své nízké váze, tenké čepeli a široké špičce dokáže krájet velmi úzké a malé tvary.

Nejprodávanější

Santoku nůž 16 cm Four Star, Zwilling
 
3 009 Kč
Santoku nůž 18 cm Olive, Forged
 
1 860 Kč
Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem

Dokonalé krájení zeleniny s noži Santoku?

Tento nůž oceníte při krájení cibule, rajčat a další zeleniny. Santoku nůž představuje jeden z mnoha druhů japonských nožů, přesto je zaměňován za všeobecný název „japonský nůž”. Nejoblíbenější a zároveň nejčastější je délka 18 cm. Kromě santoku vám nabízíme i japonské nože Miyabi a KAI.

Jak se pracuje s japonským nožem Santoku?

V první řadě je nutné zmínit, že nůž Santoku není určen pro typické krájení masa. Oproti kuchařskému noži má rovnější čepel, čímž se také mění styl krájení. Jak jsme uvedli na začátku, nůž nejvíce oceníte při krájení přesných tvarů zeleniny. Protože má nůž i čepel poměrně vysokou, skvěle se hodí na drobné krájení cibule. Japonské nože Santoku kladou důraz také na nízkou váhu a pevné držení v ruce.

Garance doručení
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Vybíráme
Vybíráme
pouze ty nejlepší produkty
Veškeré objednávky
Veškeré objednávky
expedujeme obratem
Vařením
Vařením
doslova žijeme každý den