Santoku nože

Nejprodávanější

Santoku nůž 16,5 cm Wasabi Black, Kai
Santoku nůž 16,5 cm Wasabi Black, Kai
Oblíbené
Na objednávku
6716S
 
1 299 Kč
santoku nuz zwilling four star
 
2 480 Kč
Santoku nůž 18 cm, Miyabi 5000FCD
Santoku nůž 18 cm, Miyabi 5000FCD
Na objednávku
34684-181
 
6 269 Kč
Santoku nůž 18 cm Twin Point, Zwilling
 
1 150 Kč
Santoku nůž 17 cm Classic, Opinel
 
899 Kč
Santoku nůž 18 cm Shun, Kai
 
6 499 Kč
Santoku nůž 18 cm Professional S, Zwilling
 
3 150 Kč
10 položek celkem
Santoku nůž 18 cm Professional S, Zwilling
3 150 Kč
31117-181
Santoku
3 619 Kč
30077-181
Santoku nůž 18 cm Twin Point, Zwilling
1 150 Kč
32327-181
Santoku nůž 18 cm Shun, Kai DM-0717
Santoku nůž 18 cm Twin 1731, Zwilling 31867-181
Miyabi 4000F santoki 18 cm 33957-181
Santoku nůž 18 cm, Miyabi 5000FCD 34684-181
Santoku nůž 18 cm, Miyabi 5000MCD 34374-181

santoku noze

Santoku nůž má původ v asijské kuchyni. V překladu znamená „nůž tří ctností". Díky své nízké váze, tenké čepeli a široké špičce dokáže krájet velmi úzké a malé tvary. Tento nůž oceníte při krájení cibule, rajčat a jiné zeleniny. Santoku nůž představuje jeden z mnoha druhů japonských nožů, přesto je zaměňován za všeobecný název „japonský nůž”. Nejoblíbenější a zároveň nejčastější je délka 18 cm. Kromě santoku vám nabízíme i japonské nože Miyabi a KAI.

Jak se pracuje s japonským nožem Santoku?

V první řadě je nutné zmínit, že nůž Santoku není určen pro typické krájení masa. Oproti kuchařskému noži má rovnější čepel, čímž se také mění styl krájení. Jak jsme uvedli na začátku, nůž nejvíce oceníte při krájení přesných tvarů zeleniny. Protože má nůž i čepel poměrně vysokou, skvěle se hodí na drobné krájení cibule. Japonské nože Santoku kladou důraz také na nízkou váhu a pevné držení v ruce.

Novinky na foodblogu

denishenry