Nože na zeleninu
Nože na zeleninu jsou v kuchyních možná mezi všemi těmi speciálními noži na maso trochu otloukánky. Přitom kuchařům usnadní tolik práce! Proč by ani ve vaší kuchyni neměl nůž na zeleninu chybět?
Nejprodávanější
Nůž na zeleninu patří do každé kuchyně
Nožů na zeleninu je rovnou několik druhů a velikostí a každý z nich se hodí na něco trochu jiného. V naší nabídce naleznete nože počínaje od malých a úzkých nožů, přes loupací nebo vroubkované nože, až po nože Nakiri. Ty si zaslouží extra pozornost, protože vycházejí z japonské kuchyně a jak je známo, japonští kuchaři si na přesnost a dokonalost skutečně potrpí.
Nožů na zeleninu existuje několik druhů a velikostí, každý z nich má trochu jiné využití.
Nůž na zeleninu a jeho použití
Jak už sám název napovídá, nůž na zeleninu se nejlépe hodí na čištění, loupání a vykrajování zeleniny, hub nebo ovoce jako je například kiwi nebo jahody.
Nože na zeleninu jsou zpravidla malé, lehké a dobře ovladatelné. Můžeme jen použít i na špikování masa, na nakrájení rovných plátků nebo kostek nebude však kvůli menší velikosti stačit.