Nože Zwilling pro profesionální kuchaře

Pokud bychom měli říct jednu řadu nožů pro profesionály, tak to rozhodně budou celosvětově známé nože Professional S. Díky své typické černé střence se třemi nýty jsou tyto vyhledávány jak amatérskými, tak profesionálními kuchaři a šéfkuchaři.

Proč si myslíme, že jsou nejlepší?

  • ručně broušené, laserová kontrola ostří
  • perfektně vyvážené
  • dobře se drží a z ruky nekloužou
  • velmi odolné pro náročné prostředí profesionální kuchyně
  • snadno se čistí
  • FRIODUR® - mrazem tvrzená ocel; tento patentovaný proces dodá noži větší tvrdost a odolnost proti korozi
  • SIGMAFORE® - nůž je kován z jednoho kusu oceli, větší pevnost nože a kvalitnější ostří
  • vyrobené v německém Solingenu 

 

zwilling_professionalj_na_maso_pro_profesionaly

  

Jak nabrousit profesionální nůž?

Pokud jste profesionál, s jistotou noži věnujete větší péči a s broušením už máte zkušenosti. Pokud nevyužíváte služeb profesionálního brusiče, prozkoumejte naši nabídku brusných kamenů, ve které najdete například i kožený brousek Zwilling pro vyhlazení ostří. Je opravdu cool. A pokud přeci jen s broušením nože začínáte v článku Jak nabrousit nůž na brusném kameni popisujeme základní pravidla. Není to nic složitého a nože nepotřebují jakékoliv speciální broušení.

zwilling_professionalj_na_brambory_pro_profesionaly

 

Hledáte dárek pro kuchaře?

Vybíráte dárek a stále nemůžete najít? S řadou Zwilling Professional S rozhodně neuděláte chybu ať vybíráte dárek pro špičkového šéfkuchaře, začínajícího učně nebo někoho blízkého, co rád či ráda vaří. Do chlapské ruky skvelě padne univerzální kuchařský nůž a do dámské například menší platkovací nůž, který také zastane většinu krájení.


zwilling_professionalj_na_zeleninu_pro_profesionaly

 

Základní výbava a doplňky pro profíka

Pokud jste profík, víte, že to není jen o nožích. Aby byly neustále ostré, patří do běžné výbavy ještě ocílka, brusný kámen a a brašna. Další výbavou mohou být nůžky na bylinky a microgreens, šlehačková láhev na sladké a slané pěny či struhadlo Microplane na parmazán a finishing pokrmů.

zwilling_professionalj_na_chleb_pro_profesionaly

 

Co znamená HRC?

Rockwell je celosvětová standardní jednotka pro měření tvrdosti materiálů. Zkratka HR znamená „Hardness Rockwell“, tedy Rockwellova tvrdost. Třetí písmeno ve zkratce označuje stupnici, která specifikuje sílu zatížení, v našem případě nůž.

Zkouška probíhá na základě měření hloubky vniku zkušebního tělesa do materiálu, přičemž s tvrdostí materiálů se zvyšuje i hodnota hloubky vniku. Způsob testováním je popsán a sjednocen normou ČSN EN ISO 6508-1. Pro měření je několik stupnic, které nesou označení písmeny A–H, K, N a T. Standardizovaný zápis sestává z hodnoty tvrdosti, označení zkoušky a stupnice, např. 65 HRC nebo 90 HRH.

Pro stupnice A, C a D se používá diamantový kužel s vrcholovým úhlem 120 °a sílou zatížení 98,07 N, s dodatečnou sílou zatěžování 490,3 N pro škálu A, 1373 N pro škálu C a 882,6 N pro škálu D. Zkouška stupnice C se používá nejčastěji, přičemž C označuje právě kužel („cone“).