Santoku nůž 18 cm Professional S, Zwilling
Santoku můž 18 cm Professinal S má původ v asijské kuchyni. Díky své velké a tenké čepeli dokáže krájet velmi uzké a malé tvary. Nejvíce tento nůž oceníte při krájení cibule, rajčat a jiné zeleniny. Rukojeť: syntetický materiál; tvrdost: 57° Rocwella; způsob výroby: kovaný nůž.
Santoku nůž má původ v asijské kuchyni. V překladu znamená nůž tří ctností. Díky své velké a tenké čepeli dokáže krájet velmi úzké a malé tvary. Nejvíce tento nůž oceníte při krájení cibule, rajčat a jiné zeleniny. Pokud máte smysl pro detail či jste profesionální kuchař, bude tento nůž skvělým pomocníkem při krájení stejné velkých kostiček či přípravy Julienne.
Nože Professional S jsou tradiční celosvětově známé nože se třemi nýty. Díky své typické střence jsou tyto vyhledávány jak amatérskými, tak profesionálními kuchaři. Rukojeť je černá a ze syntetického materiálu. Nůž je optimálně vyvážen, a stejně jako u ostatních nožů Zwilling, je kladen vysoký důraz na to, aby perfektně padnul do ruky.
„Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností. Kvalitní a ostré nože jsou něco, bez čeho se jakýkoliv kuchař za žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné kuchyně.”
Zdeněk Pohlreich, šéfkuchař
Vlastnosti santoku nože Zwilling Professional S
- každý nůž je precizně vyvážený
- ručně broušený, laesrová kontrola ostří
- FRIODUR® - mrazem tvrzená; tento patentovaný proces dodá noži větší tvrdost a odolnost proti korozi
- SIGMAFORE® - nůž je kován z jednoho kusu oceli, větší pevnost nože a kvalitnější ostří
- speciální směs ocele vyráběná na zakázku pro společnost Zwilling J. A. Henckels
- doživotní záruka na výrobní vady
- rukojeť: syntetický materiál
- tvrdost: 57° Rockwella
Údržba a práce s noži Zwilling
Aby nůž zůstal ostrý a vydržel vám dlouhé desítky let, přikládáme několik rad, které prodlouží nejen životnost, ale pomohou k tomu, aby se vám s nožem vždy dobře krájelo.
- vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo, kov a pod.
- nůž nedávejte do myčky - příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti nebo se na čepeli mohou objevit skvrny od mycích prostředků
- po práci nůž ručně omyjte vodou, opláchněte a ihned osušte
- pravidelně udržujte ostří pomocí ocílky
- skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně třením s jinými produkty
- používejte zásuvné bloky, magnetické lišty a nebo ochranná pouzdra
Broušení nože Professional S
Stejně jako pro další kuchyňské nože Zwilling lze tento nůž brousit několika způsoby. Mezi ně patří běžné udržovaní na ocílce. Nejvhodnější je například řeznická ocílka v délce 31 cm s větším brusným efektem či broušení na kameni Zwilling s hrubostí 250 a 1000.
Pokud chcete noži dodat něco navíc, můžete ještě používat kožený brousek, který ostří finálně vyhladí a vyleští. Pro tento nůž jsou vhodné jakékoliv doplňky z naší nabídky.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Santoku nože |
---|---|
Záruka: | Doživotní (čepel) |
? Série: | Professional S |
Použití nože: | Saláty, Zelenina, Cibule, Bylinky, Malé tvary, Nudličky |
Délka ostří: | 18 cm |
? Tvrdost: | 57 HRC |
Země výroby: | Německo |
Kovaný nůž: | Ano |
Materiál rukojeti: | Plast |