Santoku nože

Nejprodávanější

Sanotku nůž 18 cm Shun Premier Tim Mälzer, Kai
 
5 500 Kč
Santoku nůž 18 cm, Miyabi 5000FCD
 
6 269 Kč
Santoku nůž 18 cm Twin Point, Zwilling
 
1 150 Kč
Santoku nůž 17 cm Classic, Opinel
 
899 Kč
Santoku nůž 18 cm Shun, Kai
 
6 499 Kč
Santoku nůž 18 cm Professional S, Zwilling
 
3 150 Kč
6 položek celkem
Santoku nůž 17 cm Classic, Opinel
899 Kč
Santoku nůž 18 cm Professional S, Zwilling
3 150 Kč
Santoku
3 619 Kč
Santoku nůž 18 cm Twin Point, Zwilling
1 150 Kč

santoku noze

Santoku nůž má původ v asijské kuchyni. V překladu znamená „nůž tří ctností". Díky své nízké váze, tenké čepeli a široké špičce dokáže krájet velmi úzké a malé tvary. Tento nůž oceníte při krájení cibule, rajčat a jiné zeleniny. Santoku nůž představuje jeden z mnoha druhů japonských nožů, přesto je zaměňován za všeobecný název „japonský nůž”. Nejoblíbenější a zároveň nejčastější je délka 18 cm. Kromě santoku vám nabízíme i japonské nože Miyabi a KAI.

Jak se pracuje s japonským nožem Santoku?

V první řadě je nutné zmínit, že nůž Santoku není určen pro typické krájení masa. Oproti kuchařskému noži má rovnější čepel, čímž se také mění styl krájení. Jak jsme uvedli na začátku, nůž nejvíce oceníte při krájení přesných tvarů zeleniny. Protože má nůž i čepel poměrně vysokou, skvěle se hodí na drobné krájení cibule. Japonské nože Santoku kladou důraz také na nízkou váhu a pevné držení v ruce.

denishenry