Kuchyňské nože

Nejprodávanější

208 položek celkem
Kuchařský nůž 20 cm Professional S, Zwilling
2 995 Kč
kuch
3 690 Kč
Ocílka 26 cm, černá, Zwilling
969 Kč
Ocílka diamantová 26 cm, Zwilling
Akce
2 105 Kč
Prkénko bambus 25x18,5x2 cm, Zwilling
585 Kč
Prkénko bambus 42x31x4 cm, Zwilling
2 165 Kč
Set nožů 3 ks Pohlreich Selection, Zwilling
5 389 Kč
Blok na nože na 5 ks, dub, Kai
3 399 Kč
Nůž Deba 15,5 cm Seki Magoroku Redwood, Kai
Akce
2 290 Kč
Nůž na chléb 20 cm Professional S, Zwilling
Akce
2 675 Kč
Nůž na chléb 23 cm Shun Premier Tim Mälzer, Kai
5 950 Kč
Nůž na zeleninu 7 cm Professional S, Zwilling
1 470 Kč
Nůž na zeleninu Nakiri 16,5, cm Wasabi Black, Kai
1 299 Kč
Plátkovací nůž 15 cm Wasabi Black, Kai
Akce
1 160 Kč
Plátkovací nůž 16 cm Professional S, Zwilling
2 129 Kč
plátkovací 20 S
2 659 Kč
Plátkovací nůž 23 cm Wasabi Black, Kai
Akce
1 570 Kč
plátkovací 26 S
3 150 Kč
Sanotku nůž 18 cm Shun Premier Tim Mälzer, Kai
5 500 Kč
Santoku nůž 18 cm Professional S, Zwilling
3 150 Kč
Nahoru
Další produkty

kuchynske noze

Ne nadarmo se říká, že kvalitní kuchyňský nůž je vizitkou každého kuchaře. V této kategorii najdete veškeré dostupné kuchyňské nože z naší nabídky. Rozdělili jsme je podle druhů a nechybí zde ani doplňky ke skladování, o péči či k broušení. Správné používání kuchyňských nožů podle jejich účelu vám zajistí lepší kulinářské výsledky a také samozřejmě snazší, rychlejší a bezpečnější přípravu pokrmů. Náš obchod Denis Henry nabízí široký výběr od nejlepších výrobců, jako je Zwilling J.A. Henckels, Miyabi, Opinel nebo KAI.

Kterého výrobce kuchyňských nožů vybrat?

Nože Zwilling vynikají důrazem na kvalitní materiál, bezpečí při krájení a celkový design. Japonské nože KAI jsou odrazem zkušeností při výrobě samurajských mečů, dlouholeté tradice a špičkové kvality. Nože Miyabi vynikají svou krásou, elegancí a propracovanými rukojeti z výběrového dřeva. Další výrobce, které máme v našem obchodě, pečlivě vybíráme tak, aby nože splňovali veškerá kritéria.

Pokud si nejste s výběrem nože jisti, pomoc naleznete v článku "jak vybrat kvalitní kuchyňský nůž". Sledovat také můžete náší rubriku Centrum nožů, na které najdete nejen pravidelně vydáváné články o nožích. 

Jak pečovat o kuchyňské nože?

Říká se, že kuchyňský nůž je vizitkou každého kuchaře. Aby vydržel dlouho ostrý a nůž si zachoval všech svých kvalit, je potřeba o něj řádně pečovat. Vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo nebo porcelán. Nůž po nakrájení surovin ručně omyjte vodou, šetrným čisticím prostředkem opláchněte a osušte. V neposlední řadě skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně tření s jinými produkty. Nože nejlépe skladujte pomocí zásuvných bloků, magnetických lišt a nebo ochranných pouzder.

Proč koupit kvalitní nůž?

Má to hned několik důvodů. Tím prvním je, že nůž při správné péči vydrží desítky let, ne-li celý život. Taková investice se tak několikanásobně vrátí. Druhým důvodem je, že nůž bude lépe držet ostří, a když máte dobré ostří, snadněji se vše krájí, ať se jedná o plátky masa či přesné kostičky zeleniny. V neposlední řadě jsou kvalitní nože lépe vyvážené a pohodlně se drží, což ocení zejména profesionální kuchaři.

denishenry