Kuchyňské nože
-
Kuchařské nože
-
Sady nožů
-
Plátkovací nože
-
Nože na zeleninu
-
Santoku nože
-
Špikovací nože
-
Vykosťovací nože
-
Sekáčky na maso
-
Deba nože
-
Nože na chléb a pečivo
-
Nože na šunku a lososa
-
Ocílky a brousky na nože
-
Brusné kameny
-
Prkénka na krájení
-
Magnetické lišty na nože
-
Tašky a pouzdra na nože
-
Stojany na nože
-
Nože Opinel
-
Nože Zwilling
-
Japonské nože Miyabi
-
Japonské nože KAI
Nejprodávanější
Ne nadarmo se říká, že kvalitní kuchyňský nůž je vizitkou každého kuchaře. V této kategorii najdete veškeré dostupné kuchyňské nože z naší nabídky. Rozdělili jsme je podle druhů a nechybí zde ani doplňky ke skladování, o péči či k broušení. Správné používání kuchyňských nožů podle jejich účelu vám zajistí lepší kulinářské výsledky a také samozřejmě snazší, rychlejší a bezpečnější přípravu pokrmů. Náš obchod Denis Henry nabízí široký výběr od nejlepších výrobců, jako je Zwilling J.A. Henckels, Miyabi, Opinel nebo KAI.
Kterého výrobce kuchyňských nožů vybrat?
Nože Zwilling vynikají důrazem na kvalitní materiál, bezpečí při krájení a celkový design. Japonské nože KAI jsou odrazem zkušeností při výrobě samurajských mečů, dlouholeté tradice a špičkové kvality. Nože Miyabi vynikají svou krásou, elegancí a propracovanými rukojeti z výběrového dřeva. Další výrobce, které máme v našem obchodě, pečlivě vybíráme tak, aby nože splňovali veškerá kritéria.
Pokud si nejste s výběrem nože jisti, pomoc naleznete v článku "jak vybrat kvalitní kuchyňský nůž". Sledovat také můžete náší rubriku Centrum nožů, na které najdete nejen pravidelně vydávané články o nožích.
Jak pečovat o kuchyňské nože?
Říká se, že kuchyňský nůž je vizitkou každého kuchaře. Aby vydržel dlouho ostrý a nůž si zachoval všech svých kvalit, je potřeba o něj řádně pečovat. Vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo nebo porcelán. Nůž po nakrájení surovin ručně omyjte vodou, šetrným čisticím prostředkem opláchněte a osušte. V neposlední řadě skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně tření s jinými produkty. Nože nejlépe skladujte pomocí zásuvných bloků, magnetických lišt a nebo ochranných pouzder.
Proč koupit kvalitní nůž?
Má to hned několik důvodů. Tím prvním je, že nůž při správné péči vydrží desítky let, ne-li celý život. Taková investice se tak několikanásobně vrátí. Druhým důvodem je, že nůž bude lépe držet ostří, a když máte dobré ostří, snadněji se vše krájí, ať se jedná o plátky masa či přesné kostičky zeleniny. V neposlední řadě jsou kvalitní nože lépe vyvážené a pohodlně se drží, což ocení zejména profesionální kuchaři.
Z našeho blogu