
KAI Wasabi Black
Japonské nože známé svou vynikající kvalitou oceli a ostrostí čepele. Vhodné pro může i ženy.
Bojujete s vařením? U krájení cibule brečíte nudou a představa porcování masa vás přímo děsí? Možná je na čase pořídit si kvalitní kuchyňský nůž! Ten totiž dovede práci v kuchyni výrazně usnadnit. Vyberte si z naší nabídky nožů Zwilling i dalších špičkových výrobců kuchyňského vybavení.
Ne nadarmo se říká, že jsou kvalitní kuchyňské nože vizitkou kuchaře. V této kategorii najdete jak kuchyňské nože, tak brusné kameny, ocílky a brousky, prkénka na krájení a další doplňky, bez kterých se v kuchyni neobejdete.
Japonské nože známé svou vynikající kvalitou oceli a ostrostí čepele. Vhodné pro může i ženy.
Vyznačují se výrazným robustním designem a odráží tradiční kovářské techniky. Dárkové balení.
Jsou volbou profesionálních kuchařů napříč celým světem a nechybí ve výbavě opravdového profesionála.
Nože jsme rozdělili podle druhů. Správné používání kuchyňských nožů podle jejich účelu vám zajistí lepší kulinářské výsledky a také samozřejmě snazší, rychlejší a bezpečnější přípravu pokrmů. Náš obchod Denis Henry nabízí široký výběr od nejlepších výrobců jako je Zwilling J.A. Henckels, Miyabi, Opinel nebo KAI.
Pokud si nejste s výběrem nože jisti, pomoc naleznete v článku „Jak vybrat kvalitní kuchyňský nůž". Sledovat také můžete naši rubriku Centrum nožů, ve které najdete mimo jiné také zajímavé články o nožích.
Aby si nůž zachoval veškeré své kvality, je potřeba věnovat mu řádnou péči. Vyvarujte se krájení na tvrdém povrchu jako je kámen, sklo nebo porcelán. Zvolte radši klasické prkénko.
Po nakrájení surovin nůž ručně omyjte vodou, šetrným čisticím prostředkem, opláchněte a osušte. V neposlední řadě skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně před třením s jinými produkty. Nože nejlépe skladujte pomocí zásuvných bloků, magnetických lišt nebo ochranných pouzder.
Hned z několika důvodů. Tím prvním je, že nůž při správné péči vydrží desítky let, ne-li celý život. Taková investice se tak několikanásobně vrátí. Druhým důvodem je, že nůž bude lépe držet ostří, a když máte dobré ostří, snadněji se vše krájí, ať se jedná o plátky masa či přesné kostičky zeleniny. V neposlední řadě jsou kvalitní nože lépe vyvážené a pohodlně se drží, což ocení zejména profesionální kuchaři.