Plátkovací nože
Nejprodávanější
Plátkovací nůž je typický svou dlouhou a tenkou čepelí. Hodí se nejen na plátkování masa, ale využijete ho také při práci s většími kusy ovoce či během čištění a krájení ryb. Proč by plátkovací nůže neměl chybět ani ve vaší kuchyni?
Plátkovací nůž není pouze na maso
Plátkovací nůž je další typ nože, který by rozhodně neměl chybět v žádné kuchyni. Tento velmi praktický nůž se díky své dlouhé a tenké čepeli hodí na porcování hotového masa, čištění syrového masa, čištění a plátkování ryb nebo krájení jakýchkoliv plátků.
Plátkovací nože si nemůžeme vynachválit ani při práci s většími kusy ovoce.
V Japonsku tento typ nože nazývají Yanagi nebo Sujihiki a může dosahovat délky až 30 cm. Stejně jako u ostatních nožů i u plátkovacích patří japonské k naprosto špičkové kvalitě.
Velmi oblíbené jsou také plátkovací nože Zwilling, které si svou popularitu získal dokonalým provedením nejen po designové, ale také po funkční stránce.