Plátkovací nůž 16 cm Four Star, Zwilling
Plátkovací nůž 16 cm Four Star je další typ nože, který by neměl chybět v žádné kuchyni. Tento praktický nůž se hodí se na porcování hotového masa, čistění syrového masa, čištění a plátkování ryb, dále je pak vhodný na práci s většími kusy ovoce. Rukojeť: syntetický materiál; způsob výroby: kovaný nůž; tvrdost: 57° Rockwella.
Plátkovací nůž je další typ nože který by neměl chybět v žádné kuchyni. Tento velmi praktický nůž má úzkou a dlouhou čepel a velmi se hodí na porcování hotového masa, čistění syrového masa, čištění a plátkování ryb, dále je pak vhodný na práci s většími kusy ovoce.
S kolekcí nožů Four Star způsobil Zwilling J.A. Henckels v roce 1976 doslova revoluci na poli kuchyňských nožů určených jak pro profesionály, tak také pro domácí kuchaře.
Jako první nůž na světe disponoval syntetickou a důkladně tvarovanou rukojetí, díky které se nůž pohodlně drží a z ruky neklouže. Zwilling zároveň klade vysoký důraz na zpracování celého nože a použití nejkvalitnějších materiálů. Nůž je dobře vyvážený, odolný proti nečistotám a perfektně drží ostří.
Vlastnosti platkovacího nože Zwilling Four Star
- každý nůž je perfektně vyvážený
- ručně broušený, laesrová kontrola ostří
- FRIODUR® - mrazem tvrzená ocel; tento patentovaný proces dodá noži větší tvrdost a odolnost proti korozi
- SIGMAFORE® - nůž je kován z jednoho kusu oceli, větší pevnost nože a kvalitnější ostří
- speciální směs ocele vyráběná na zakázku pro společnost Zwilling J. A. Henckels
- doživotní záruka na výrobní vady
- rukojeť: syntetický materiál
- způsob výroby: kovaný nůž
- tvrdost: 57° Rockwella
Údržba a práce s noži Zwilling
Aby nůž zůstal ostrý a vydržel vám dlouhé desítky let, přikládáme několik rad, které prodlouží nejen životnost, ale pomohou k tomu, aby se vám s nožem vždy dobře krájelo.
- vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo, kov a pod.
- nůž nedávejte do myčky - příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti nebo se na čepeli mohou objevit skvrny od mycích prostředků
- po práci nůž ručně omyjte vodou, opláchněte a ihned osušte
- pravidelně udržujte ostří pomocí ocílky
- skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně třením s jinými produkty
- používejte zásuvné bloky, magnetické lišty a nebo ochranná pouzdra
Broušení nože Four Star
Nože Zwilling Four Star skvěle drží ostří a tak pro domácí údržbu postačí běžná ocílka. Můžete využít jakoukoliv ocílku z naší řady, doporučujeme ovšem diamantovou ocílku v délce 26 cm, která je dostatečně dlouhá a broušení bude pohodlné. Její povrch navíc dokáže ostří lehce zbrousit, což u ocílek není standardem.
Pokud kupujete nůž do profesionální kuchyně, bude se vám hodit brusný kámen Zwiiling s hrubostí 250 a 1000, díky kterému bude vždy perfektně ostrý.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Plátkovací nože |
---|---|
Záruka: | Doživotní (čepel) |
? Série: | Four Star |
Použití nože: | Maso, Porcování, Filety, Velké ovoce, Citrusy, Sushi |
Délka ostří: | 16 cm |
? Tvrdost: | 57 HRC |
Země výroby: | Německo |
Kovaný nůž: | Ano |
Materiál rukojeti: | Syntetický materiál |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Nože Zwilling Four Star jsem si oblíbil už před mnoha lety a doprovází mě na každém kroku. Maso, steaky, ryby, zeleninu a mnoho jiného připravuji výhradně s těmito noži. Ať už se jedná o jakoukoliv řadu značky Zwilling, vždy je kvalitně zpracovaná a nože se perfektně drží v ruce.