Kuchařský nůž 20 cm Four Star, Zwilling

Kód: 31071-201
3 010 Kč –37 %
kucharsky nuz 20 cm Zwilling Four Star
3 010 Kč –37 % 1 899 Kč
Skladem (4 ks)
Můžeme doručit do:
11.5.2021

Kuchařský nůž 20 cm Four Star by neměl chybět v žádné kuchyni. Někdy nazýván také jako univerzální nůž. Má velmi pevnou konstukci, a proto se hodí na práci s masem, krájení zeleniny a např. také na sekání bylinek. Rukojeť: syntetický materiál; způsob výroby: kovaný nůž; tvrdost: 57° Rockwella.

Detailní informace

Detailní popis produktu

S kolekcí nožů Four Star způsobil Zwilling J.A. Henckels v roce 1976 doslova revoluci na poli kuchyňských nožů určených jak pro profesionály, tak také pro domácí kuchaře. Jako první nůž na světe disponoval syntetickou a důkladně tvarovanou rukojetí, díky které se nůž pohodlně drží a z ruky neklouže. Zwilling zároveň klade vysoký důraz na zpracování celého nože a použití nejkvalitnějších materiálů. Nůž je dobře vyvážený, odolný proti nečistotám a perfektně drží ostří.

Kuchařský nůž by neměl chybět v žádné kuchyni. Nůž má velmi pevnou konstrukci, proto se hodí například na přípravu hovězího masa, přípravu steaků, krájení zeleniny a např. také na sekání bylinek. Jde všeobecně o nejrozšířenější nůž ve všech kuchyních světa.

Vlastnosti kuchařského nože Zwilling Four Star

  • každý nůž je perfektně vyvážený
  • ručně broušený, laesrová kontrola ostří
  • FRIODUR® - mrazem tvrzená ocel; tento patentovaný proces dodá noži větší tvrdost a odolnost proti korozi
  • SIGMAFORE® - nůž je kován z jednoho kusu oceli, větší pevnost nože a kvalitnější ostří
  • speciální směs ocele vyráběná na zakázku pro společnost Zwilling J. A. Henckels
  • doživotní záruka na výrobní vady
  • rukojeť: syntetický materiál
  • způsob výroby: kovaný nůž
  • tvrdost: 57° Rockwella

 


 

„Nože Zwilling Four Star jsem si oblíbil už před desítkami let, a stejně jako nádobí od této značky, mne doprovází na každém kroku. Maso, steaky, ryby, zeleninu a mnoho jiného připravuji s tímto kuchařským nožem.  Nůž je kvalitně zpracován a perfektně se drží v ruce”. Také se mi na něm líbí jeho rukojeť, která se snadno čistí.

ChefOndra | Foodbloger


 

Údržba a několik tipů při práci s noži Zwilling, které zvýší životnost ostří

  • vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo, kov a pod.
  • nůž nedávejte do myčky - příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti nebo se na čepeli mohou objevit skvrny od mycích prostředků
  • po práci nůž ručně omyjte vodou, opláchněte a ihned osušte
  • pravidelně udržujte ostří pomocí ocílky
  • skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně třením s jinými produkty
  • používejte zásuvné bloky, magnetické lišty a nebo ochranná pouzdra

Broušení nože

Nože Zwilling Four Star skvěle drží ostří a tak pro domácí údržbu postačí běžná ocílka. Můžete využít jakoukoliv ocílku z naší řady, doporučujeme ovšem diamantovou ocílku v délce 26 cm, která je dostatečně dlouhá a broušení bude pohodlné. Její povrch navíc dokáže ostří lehce zbrousit, což u ocílek není standardem. Pokud kupujete nůž do profesioální kuchyně, bude se vám hodit brusný kámen Zwiiling s hrubostí 250 a 1000, díky kterému bude vždy perfektně ostrý.

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchařské nože
Záruka: Doživotní ( čepel)
Délka ostří: 20 cm
Materiál rukojeti: Syntetický materiál
Tvrdost: 57 HRC
Země výroby: Německo
Kovaný nůž: Ano
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
JH Avatar autora | 13.3.2020
Pecka, pecka, pecka...
denishenry