Santoku nože

Nejprodávanější

6 položek celkem

santoku noze

Santoku nůž má původ v asijské kuchyni. V překladu znamená „nůž tří ctností". Díky své nízké váze, tenké čepeli a široké špičce dokáže krájet velmi úzké a malé tvary. Tento nůž oceníte při krájení cibule, rajčat a jiné zeleniny. Santoku nůž představuje jeden z mnoha druhů japonských nožů, přesto je zaměňován za všeobecný název „japonský nůž”. Nejoblíbenější a zároveň nejčastější je délka 18 cm. Kromě santoku vám nabízíme i japonské nože Miyabi a KAI.

Jak se pracuje s japonským nožem Santoku?

V první řadě je nutné zmínit, že nůž Santoku není určen pro typické krájení masa. Oproti kuchařskému noži má rovnější čepel, čímž se také mění styl krájení. Jak jsme uvedli na začátku, nůž nejvíce oceníte při krájení přesných tvarů zeleniny. Protože má nůž i čepel poměrně vysokou, skvěle se hodí na drobné krájení cibule. Japonské nože Santoku kladou důraz také na nízkou váhu a pevné držení v ruce.

denishenry