Santoku nože
Chcete udělat dojem dokonale nakrájenou zeleninou? Zkuste to se santoku – „nožem tří ctností”. Kuchyňský santoku nůž má původ v asijské kuchyni. Díky své nízké váze, tenké čepeli a široké špičce dokáže krájet velmi úzké a malé tvary.
Dokonalé krájení zeleniny? Japonský nůž santoku oceníte při krájení cibule, rajčat a další zeleniny. Santoku představuje jeden z mnoha druhů nožů z Japonska, přesto je zaměňován za všeobecný název „japonský nůž”. Nejoblíbenější a zároveň nejčastější je délka 18 cm. Kromě toho nabízíme i japonské nože Miyabi a KAI.
Jak se pracuje s japonským nožem Santoku?
V první řadě je nutné zmínit, že nůž Santoku není určen pro typické krájení masa. Oproti kuchařskému noži má rovnější čepel, čímž se také mění styl krájení. Jak jsme uvedli na začátku, nůž nejvíce oceníte při krájení přesných tvarů zeleniny. Protože má nůž i čepel poměrně vysokou, skvěle se hodí na drobné krájení cibule. Japonské nože Santoku kladou důraz také na nízkou váhu a pevné držení v ruce.