Steaky a sous-vide vaření
Co je metoda Sous-vide? Sous-vide (v překladu z francouzštiny znamená „ve vakuu“) je kuchařská meto...
Recepty na našem Foodblogu už znáte nazpaměť, Rady a tipy máte přečtené od shora dolů, ale stejně máte více otázek a myšlenek? V sekci Inspirace pro vás pravidelně připravujeme zajímavé články na různá témata - od sezonních až po celoroční.
Mezi naše oblíbená sezonní témata patří Grilovací speciál: Příprava masa, zeleniny a dezertu + jak vybrat gril, Lehká letní kuchyně nebo Výroba domácí limonády. Mezi celoroční favority se pak řadí Jak na krémové rizoto, Jak na kvašenou zeleninu aneb ty nejlepší domácí pickles, Jak na ty nejlepší krémové polévky? Hodně zajímavý je také článek Jak skladovat ovoce a zeleninu | TOP tipy, díky kterému konečně přestanete vyhazovat drahou zeleninu a ovoce.
Co je metoda Sous-vide? Sous-vide (v překladu z francouzštiny znamená „ve vakuu“) je kuchařská meto...
Italské risotto je více než klasické italské jídlo. Pochází z oblasti severní Itálie, zejména z Lomb...
Sýry, tato fascinující a rozmanitá skupina potravin, jsou od nepaměti neodmyslitelnou součástí lidsk...
Co je to ořech a plecko? K čemu jsou jednotlivé části masa vhodné a jak s nimi pracovat? V dnešním č...
V tomto článku se budeme zabývat praktickými tipy a pravidly etikety při stolování. Naučíte se, jak ...
V dnešním rychle se měnícím světě je stále důležitější zaměřovat se na udržitelnost a ochranu životn...
Orientujete se v rozmanitém světě tuků a olejů a jejich použití v kuchyni? Náš článek vás provede sv...
Čokoláda je surovina, kterou zná každý a je po staletí symbolem luxusu, pokušení a radosti. Jej...
Správné skladování potravin je důležité pro jejich trvanlivost, zdraví a životní prostředí. Nesprávn...
Marinování masa je osvědčená metoda, jak zabezpečit, že maso bude křehké a šťavnaté. Není to vůbec s...