Kuchařské nože
Kuchařský nůž by neměl chybět v žádné kuchyni. Má velmi pevnou konstrukci, proto se hodí na práci s masem, krájení zeleniny, ale také například na sekání bylinek. Jde všeobecně o nejrozšířenější a nejkomplexnější nůž ve všech kuchyních světa. Proto se mu mnohdy přezdívá „nůž šéfkuchaře.“
Mezi dlouhodobé oblíbence patří nože pro kuchaře Wasabi Black nebo Zwilling Four Star. U šéfkuchařů se těší oblibě např. profesionální kuchařské nože Zwilling Professional S a Shun Premier Tim Mälzer.
Ne nadarmo se říká, že kvalitní kuchyňský nůž je vizitkou každého kuchaře. V kategorii Kuchyňské nože a doplňky najdete veškeré dostupné kuchyňské nože z naší nabídky, včetně brusných kamenů, prkének na krájení a dalších doplňků, bez kterých se v kuchyni neobejdete.
Jaký kuchařský nůž vybrat?
V první řadě je důležité určit, jestli je nůž určen pro pánskou nebo dámskou ruku. Profesionální kuchaři často vyhledávají pevný a delší kuchařský nůž, který zastane práci s velkými kusy masa. Větší váha tak není problém. Oproti tomu ženy vyhledávají spíše kratší a lehčí nože. Dále můžete vybrat nůž s ochrannou záštitou, která je typická pro evropské nože nebo bez záštity, čím se vyznačují japonské nože a jejich kuchyně plná zeleniny a přesně nakrájených tvarů.