Plátkovací nůž Sujihiki 24 cm, Miyabi 5000FCD
Kód: 34680-241Související produkty
Detailní popis produktu
Nože MIYABI 5000FCD mají tradiční rukojeť je ve tvaru "D" z odolného dřeva Pakka, což umožňuje neúnavné a pohodlné krájení. Kovové koncovky a červené proužky dodávají noži elegantní vzhled. Jádro je z tvrdé FC61 ocele, vložené mezi 48 vrstev damaškové ocele, čímž nůž dostává originální vzor čepele. Nože MIYABI jsou vyráběny tradičními postupy v továrně Zwilling J.A. Henckels v japonském městě Seki.
Plátkovací nůž Suhijiky je vhodný na sushi, shasimi či slabé plátky masa a ryb. Díky své délce dokáží nože Suhijiki nakrájet velmi slabé plátky jedním tahem, což je v japonské kuchyni jednou ze základních technik pro dosažení maximální chuti a textury. Jejich délka se nejčastěji pohybuje v rozmezí 20 až 30 cm.
“První, co musíte v kuchyni udělat abyste připravili perfektní pokrm je zajistit dobrý nůž, jelikož přesně nakrájené tvary dodají vašemu pokrmu preciznost.”
Rokusaburo Michiba, televizní hvězda Iron Chef, Japonsko a USA
Vlastnosti japonského nože Sujihiki Miyabi 5000FCD
- jádro z velmi tvrdé ocele FC61 vložené mezi 48 vrstev damaškové ocele
- CRYODUR® – čepel kalená speciální technologií (včetně kalení při -196°C)
- autentický profil čepele
- rukojeť ve tvaru "D"
- čepel ostřená tradiční technikou HONBAZUKE
- rukojeť: dřevo Pakka
- tvrdost: 61° Rockwella
- úhel hran: 9,5 až 12 stupňů
- každý nůž je perfektně vyvážený
- doživotní záruka na výrobní vady