Kurz vaření: všechny lekce

Vítáme vás u rozcestníku se všemi lekcemi, které jsme pro vás v tomto kurzu připravili. Jednotlivé lekce se skládají z praktických článků, rad, tipů a samozřejmě i receptů. Po přečtení všech lekcí byste měli získat základní znalosti o vaření a snáz se v kuchyni orientovat. K lekcím se můžete v budoucnu opakovaně vrátit a znovu si vše připomenout.

Drůbeží vývar a zpracování kuřete

V této lekci se naučíte, jak kuře správně naporcovat na jednotlivé části, krok za krokem vás provedeme přípravou bohatého a chutného vývaru, seznámíme vás s různými druhy knedlíčků, nudlí a dalšími surovinami, kterými svůj vývar ozvláštníte.

Hovězí steaky od A do Z

Jak koupit a připravit opravdu špičkový hovězí steak? Kdy ho osolit a co je to temperování masa? V této lekci vám přiblížíme práci s hovězím masem, s kterým to není vždy jednoduché. Prozradíme “tajemství šéfkuchaře”, vše vysvětlíme a přihodíme ty nejlahodnější recepty.

Dokonalá krémová polévka

Zimní období si žádá horkou krémovou polévku. Výborně zasytí a máte ji za pár minut hotovou. Jenže jak na ni? V lekci se naučíte poznat kvalitní zeleninu, seznámíte se základními surovinami a zjistíte odpovědi na vaše nejčastější otázky.

Oblíbené saláty a lehká kuchyně

Chcete si odpočinout od masa a zařadit více zeleniny? V této lekci se naučíte, jak salát správně ochutit, jaké druhy salátu existují a proč byste k zelenině měli vždy přidat olej. Pak už jen nezbývá nic jiného, než se vrhnout na recepty a konečně si připravit opravdu vynikající domácí Caprese nebo Caesar salát.

Jak na nejlepší bábovku

Bábovka se vám ne a ne podařit? Vždy to skončí katastrofou? Pečení je pro mnoho kuchařů úplnou neznámou. Je nutné dodržovat postupy a vědět pár základních pouček. V této lekci vám prozradíme vše důležité a vyřešíme ty největší bábovkové nešvary.