Kurz vaření: Drůbeží vývar a zpracování kuřete

Vítejte v první lekci našeho e-mailového kurzu vaření, kde se zaměříme na zpracování kuřete. Naučíte se jak kuře správně naporcovat na jednotlivé části, krok za krokem vás provedeme přípravou bohatého a chutného vývaru, seznámíme vás s různými druhy knedlíčků, nudlí a dalších vložek, které můžete přidat do svého vývaru.

Z receptů pro vás máme kuřecí prsa se smetanou a kukuřicí a šťavnaté pečené bylinkové kuře se zeleninou

Jak zpracovat kuře

Umět zpracovat kuře je jednou z hlavních dovedností v kuchyni. Kuře je levné, snadno dostupné a chutná prakticky všem.

Ve videu najdete základní tipy a rady, jak kuře vykostit a připravit jednotlivé díly.

Další články a recepty

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aliquam erat volutpat. Integer vulputate sem a nibh rutrum consequat. Suspendisse nisl. Suspendisse sagittis ultrices augue. Sed elit dui, pellentesque a, faucibus vel, interdum nec, diam. Cras pede libero, dapibus nec, pretium sit amet, tempor quis.

Jak zpracovat kuře

Kuřecí maso je jedno z nejoblíbenějších mas na světě. Je chuťově neutrální, na jeho přípravě se nedá prakticky nic zkazit a lze použít skoro jakékoliv koření.

Kuřecí prsa s kukuřicí a smetanou

Kuřecí prsa s kukuřicí a smetanou je jednoduchý a rychlý recept, který se hodí jako rychlá večeře. Nezabere více jak 20 minut přípravy a u nás doma ho mají rády i děti.

Pečené bylinkové kuře

Receptů, jak upéct kuře, je nespočet a nikdy jsem je neřešil…tedy až do chvíle, než jsem viděl, jakým způsobem peče kuře kuchař Heston Blumenthal.

Často se ptáte

Jak a kde koupi kuře?

Na trhu je nespočet kuřat a obchody jsou kuřaty doslova plné. Naše doporučení jsou dvě. Prvné je vybírat kuřata z českých farem, kde je jistota, že se dodrží všechny pravidla správného chovu. Věřte, že na chuti a šťavnatosti je to znát. Zpravidla je najdete na většině míst.

Druhé doporučení je sahat po tzv. kukuřičném kuřeti. O ně je pečováno doslova s láskou a jsou krmeny kukuřičným zrním. Při správném pečení je to doslova zážitek. Ty už se všude koupit nedají, ale najdete je například na Rohlíku, Košíku či v Makru.

Lze vývar zamrazit?

Určitě ano a vývaru to jakkoliv neublíží. Vždy je lepší připravit větší množství vývaru a následně ho zamrazit. Při vaření je to velké ulehčení a vývar vašim pokrmům dodá tu správnou chuť.

Jak na šťavnaté kuře?

JVše jsme sepsali v receptu na bylinkové kuře podle Hestona. Úplně nejlepší postup je kuře na 24 hodin ponořit do vodní lázně, péct na menší stupně a použít hodně másla. Pečené kuře je pak nadpozemsky dobré.

Co si před vařením připravit?

Pro práci s kuřetem potřebujete ostrý nůž. Pokud jej nemáte, můžete ho koupit v našem obchodě. Před samotným krájením a porcováním ještě “vytáhněte” ostří na ocílce. Jak na to najdete zde. Je to velmi jednoduché.