Vykosťovací nůž 13 cm Classic, Opinel

Tradiční vykosťovací nůž 13 cm Classic z francouzské dílny Opinel. Tvrdost: 56-58 HRC. Rukojeť: bukové dřevo.

Dostupnost Skladem
Můžeme doručit do:
17.4.2024
Možnosti doručení
Kód: 001822
799 Kč
Vykosťovací nůž 13 cm Classic, Opinel
Garance doručení
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Ty nejlepší produkty
Vybíráme
pouze ty nejlepší produkty
Veškeré objednávky
Veškeré objednávky
expedujeme obratem
Vařením
Vařením
doslova žijeme každý den

Filetovací, nebo také vykosťovací nůž je vhodný na oddělení masa od kosti, odstranění šlach a kůže. Nepostradatelný pro řezníka a při porcování kuřete. Má zúženou a pružnou čepel. Práce s tímto nožem je velmi bezpečná a rychlá.

Čištění masa
Vykosťování
Filety
Ryby
Citrusy

Nože Opinel Classic se vyrábí v tradiční dílně uprostřed Savojských Alp. V té samé dílně, ve které vznikl první nůž Opinel roku 1890. Řada Classic jsou nože s dřevěnou rukojetí z tvrdého bukového dřeva, která je připevněna pevnými nýty a čepelí z kvalitní švédské oceli Sandvik, která se vyznačuje vysokou odolností proti korozi a dlouhotrvající ostrostí.

Za zmínku také stojí to, že 95% dřeva pochází z francouzských, udržitelně řízených lesů, čímž chce Opinel zabránit negativnímu vlivu na životní prostředí.

Vlastnosti kuchařského nože Opinel Classic

  • tvrdost: 56-58 HRC
  • ocel: 12С27 Sandvik™ steel
  • rukojeť: bukové dřevo

Několik tipů při práci s nožem Opinel, které zvýší životnost ostří

  • vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo, kov a pod.
  • ručně omyjte vodou a šetrným čistícím prostředkem opláchněte a ihned osušte
  • pravidelně udržujte ostří pomocí ocílky
  • skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně třením s jinými produkty
  • používejte zásuvné bloky, magnetické lišty, a nebo ochranná pouzdra

Proč nedávat nože do myčky a raději je mýt v ruce

  • příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti
  • nůž může poškodit myčku
  • tření o jiné předměty
  • zaschlé skrvny od jídla mohou poškodit čepel nože
  • příliš agresivní prostředky 

Doplňkové parametry

Kategorie: Vykosťovací nože
Záruka: 2 roky
? Série: Classic
Použití nože: Čištění masa, Vykosťování, Filety, Příprava ryb, Citrusy
Délka ostří: 13 cm
? Tvrdost: 57 HRC
Země výroby: Francie
Materiál rukojeti: Dřevo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Podobné produkty

Plátkovací nůž 15,5 cm Yanagiba Wasabi Black, Kai
1 350 Kč
6715Y
Kuchařský nůž 20,5 cm VG10 s koženým pouzdrem, Forged SDV-305584
kucharsky nuz 20 cm Zwilling Four Star
2 589 Kč
1001567
Kuchařský nůž 20 cm Wasabi Black, Kai
Oblíbené
1 550 Kč
6720C
Kuchařský nůž 15 cm Wasabi Black, Kai
1 350 Kč
6715C
Kuchařský nůž 16 cm Professional S, Zwilling 1001471