Santoku nůž 18 cm, Miyabi 5000FCD

Japonský santoku nůž 18 cm Miyabi 5000FCD je vyráběn tradičními postupy v továrně Zwilling J.A. Heckels v japonském městě Seki. Jádro je z tvrdé FC61 oceli, vložené mezi 48 vrstev damaškové ocele. Dlouhotvrající ostří, speciální damaškový vzor a pohodlná rukojeť je u tohoto nože předností.

Položka byla vyprodána…
Dostupnost Vyprodáno
Můžeme doručit do:
21.6.2024
Možnosti doručení
Kód: 1002144
6 380 Kč
Santoku nůž 18 cm, Miyabi 5000FCD
Garance doručení
Garance doručení
nepoškozeného zboží
Ty nejlepší produkty
Vybíráme
pouze ty nejlepší produkty
Veškeré objednávky
Veškeré objednávky
expedujeme obratem
Vařením
Vařením
doslova žijeme každý den

Santoku je nejprodávanější nůž v Asii a název lze přeložit jako “nůž tří cností". Jméno se vztahuje k všestrannosti a vhodný je zejména na krájení všemožných tvarů zeleniny, či porcování ryb. Oproti Deba noži má úzký hřbet a velmi snadno a rychle se ovládá. Pokud potřebujete nakrájet zeleninu na drobné kostičky či slabé proužky nebo rychle nakrájet cibuli, je Santoku nůž nejvhodnější ze všech.

Zelenina
Cibule
Brambory
Ovoce
Malé tvary

Japonské nože Miyabi 5000FCD mají tradiční rukojeť je ve tvaru "D" z odolného dřeva Pakka, což umožňuje neúnavné a pohodlné krájení. Kovové koncovky a červené proužky dodávají noži elegantní vzhled. Jádro je z tvrdé FC61 ocele, vložené mezi 48 vrstev damaškové ocele, čímž nůž dostává originální vzor čepele. Nože MIYABI jsou vyráběny tradičními postupy v továrně Zwilling J.A. Henckels v japonském městě Seki.

“První, co musíte v kuchyni udělat abyste připravili perfektní pokrm je zajistit dobrý nůž, jelikož přesně nakrájené tvary dodají vašemu pokrmu preciznost.”

Rokusaburo Michiba, televizní hvězda Iron Chef, Japonsko a USA

Vlastnosti japonského Santoku nože Miyabi 5000FCD

  • jádro z velmi tvrdé ocele FC61 vložené mezi 48 vrstev damaškové ocele
  • CRYODUR® – čepel kalená speciální technologií (včetně kalení při -196°C)
  • autentický profil čepele
  • rukojeť ve tvaru "D"
  • čepel ostřená tradiční technikou HONBAZUKE
  • rukojeť: dřevo Pakka
  • tvrdost: 61° Rockwella
  • úhel hran: 9,5 až 12 stupňů
  • každý nůž je perfektně vyvážený
  • doživotní záruka na výrobní vady

Doplňkové parametry

Kategorie: Santoku nože
Záruka: Doživotní (čepel)
? Série: 5000FCD
Použití nože: Saláty, Zelenina, Cibule, Bylinky, Malé tvary, Nudličky
Délka ostří: 18 cm
? Tvrdost: 61 HRC
Země výroby: Japonsko
? Damašková ocel: Ano
Kovaný nůž: Ano
Materiál rukojeti: Dřevo
Položka byla vyprodána…
5
6x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 28.3.2018
Velice pěkné zpracování, překvapivě tenká čepel na tak velký nůž, lehký a dobře vyvážený. Jedniné co by se dalo mírně vytknout tak broušení, u mého nože v přední části ke špičce se trošku převrací jehla ostří. Ale to je z mé strany asi nemoc z povolání. Jinak za broušení dávám 1-. Je opravdu radost s takovým nožem pracovat.

Podobné produkty

Santoku nůž 18 cm Shun, Kai
6 379 Kč
DM-0717
Santoku nůž 18 cm Professional S, Zwilling 1001623
Santoku nůž 17 cm Classic, Opinel
899 Kč
001819
Santoku nůž 16 cm Four Star, Zwilling
3 009 Kč
1001625
Santoku nůž 18 cm Olive, Forged
1 860 Kč
SDV-307427