Santoku nůž 18 cm, Miyabi 5000FCD

Kód: 34684-181
6 269 Kč
Na objednávku
Můžeme doručit do:
22.7.2020
Položka byla vyprodána…

Japonský santoku nůž 18 cm Miyabi 5000FCD je vyráběn tradičními postupy v továrně Zwilling J.A. Heckels v japonském městě Seki. Jádro je z tvrdé FC61 oceli, vložené mezi 48 vrstev damaškové ocele. Dlouhotvrající ostří, speciální damaškový vzor a pohodlná rukojeť je u tohoto nože předností.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nože MIYABI 5000FCD mají tradiční rukojeť je ve tvaru "D" z odolného dřeva Pakka, což umožňuje neúnavné a pohodlné krájení. Kovové koncovky a červené proužky dodávají noži elegantní vzhled. Jádro je z tvrdé FC61 ocele, vložené mezi 48 vrstev damaškové ocele, čímž nůž dostává originální vzor čepele. Nože MIYABI jsou vyráběny tradičními postupy v továrně Zwilling J.A. Henckels v japonském městě Seki.

Santoku je nejprodávanější nůž v Asii a název lze přeložit jako “nůž tří cností". Jméno se vztahuje k všestrannosti a vhodný je zejména na krájení všemožných tvarů zeleniny, či porcování ryb. Oproti Deba noži má úzký hřbet a velmi snadno a rychle se ovládá. Pokud potřebujete nakrájet zeleninu na drobné kostičky či slabé proužky nebo rychle nakrájet cibuli, je Santoku nůž nejvhodnější ze všech.

 


 

“První, co musíte v kuchyni udělat abyste připravili perfektní pokrm je zajistit dobrý nůž, jelikož přesně nakrájené tvary dodají vašemu pokrmu preciznost.”

Rokusaburo Michiba, televizní hvězda Iron Chef, Japonsko a USA


 

Vlastnosti japonského nože Santoku Miyabi 5000FCD

  • jádro z velmi tvrdé ocele FC61 vložené mezi 48 vrstev damaškové ocele
  • CRYODUR® – čepel kalená speciální technologií (včetně kalení při -196°C) 
  • autentický profil čepele
  • rukojeť ve tvaru "D"
  • čepel ostřená tradiční technikou HONBAZUKE
  • rukojeť: dřevo Pakka
  • tvrdost: 61° Rockwella
  • úhel hran: 9,5 až 12 stupňů
  • každý nůž je perfektně vyvážený
  • doživotní záruka na výrobní vady

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Santoku nože
Záruka: Doživotní ( čepel)
Délka ostří: 18 cm
Materiál rukojeti: Dřevo
Tvrdost: 61 HRC
Země výroby: Japonsko
Damašková ocel: Ano
Kovaný nůž: Ano
Položka byla vyprodána…
5
6x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
Avatar autora | 28.3.2018
Velice pěkné zpracování, překvapivě tenká čepel na tak velký nůž, lehký a dobře vyvážený. Jedniné co by se dalo mírně vytknout tak broušení, u mého nože v přední části ke špičce se trošku převrací jehla ostří. Ale to je z mé strany asi nemoc z povolání. Jinak za broušení dávám 1-. Je opravdu radost s takovým nožem pracovat.

Novinky na foodblogu

denishenry