Santoku nůž 17 cm Classic, Opinel

Tradiční santoku nůž 17 cm Classic z francouzské dílny Opinel. Tvrdost: 56-58 HRC. Rukojeť: bukové dřevo.

Dostupnost Na objednávku
Můžeme doručit do:
24.7.2024
Možnosti doručení
Kód: 001819
945 Kč 899 Kč
Santoku nůž 17 cm Classic, Opinel
Santoku nůž 17 cm Classic, Opinel
945 Kč
Sleva na vše
Sleva na vše
pro registrované
Ty nejlepší produkty
Vybíráme
pouze ty nejlepší produkty
Veškeré objednávky
Veškeré objednávky
expedujeme obratem
Vařením
Vařením
doslova žijeme každý den

Santoku je nejprodávanější nůž v Japonsku a název lze přeložit jako “nůž tří cností". Jméno se vztahuje k všestrannosti a vhodný je zejména na krájení všemožných tvarů zeleniny, či porcování ryb. Oproti Deba noži má úzký hřbet a velmi snadno a rychle se ovládá. Pokud potřebujete nakrájet zeleninu na drobné kostičky či slabé proužky nebo rychle nakrájet cibuli, je Santoku nůž nejvhodnější ze všech.

Zelenina
Cibule
Brambory
Ovoce
Malé tvary

Nože Opinel Classic se vyrábí v tradiční dílně uprostřed Savojských Alp. V té samé dílně, ve které vznikl první nůž Opinel roku 1890. Řada Classic jsou nože s dřevěnou rukojetí z tvrdého bukového dřeva, která je připevněna pevnými nýty a čepelí z kvalitní švédské oceli Sandvik, která se vyznačuje vysokou odolností proti korozi a dlouhotrvající ostrostí.

Za zmínku také stojí to, že 95% dřeva pochází z francouzských, udržitelně řízených lesů, čímž chce Opinel zabránit negativnímu vlivu na životní prostředí.

Vlastnosti santoku nože Opinel Classic

  • tvrdost: 56-58 HRC
  • ocel: 12С27 Sandvik™ steel
  • rukojeť: bukové dřevo

Několik tipů při práci s nožem Opinel, které zvýší životnost ostří

  • vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo, kov a pod.
  • ručně omyjte vodou a šetrným čistícím prostředkem opláchněte a ihned osušte
  • pravidelně udržujte ostří pomocí ocílky
  • skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně třením s jinými produkty
  • používejte zásuvné bloky, magnetické lišty, a nebo ochranná pouzdra

Proč nedávat nože do myčky a raději je mýt v ruce

  • příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti
  • nůž může poškodit myčku
  • tření o jiné předměty
  • zaschlé skrvny od jídla mohou poškodit čepel nože
  • příliš agresivní prostředky 

Doplňkové parametry

Kategorie: Santoku nože
Záruka: 2 roky
? Série: Classic
Použití nože: Saláty, Zelenina, Cibule, Bylinky, Malé tvary, Nudličky
Délka ostří: 17 cm
? Tvrdost: 57 HRC
Země výroby: Francie
Materiál rukojeti: Dřevo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Podobné produkty

Kuchařský nůž 20 cm Wasabi Black, Kai
Oblíbené
1 550 Kč
6720C
Santoku nůž 16,5 cm Wasabi Black, Kai
Oblíbené
1 399 Kč
6716S
Santoku nůž 16 cm Four Star, Zwilling
3 009 Kč
1001625
Santoku japonsky nůž 18 cm Shun, Kai
6 499 Kč
DM-0717
Santoku nůž 18 cm Olive, Forged
1 860 Kč
SDV-307427
Santoku nůž 17 cm Seki Magoroku Redwood, Kai
2 149 Kč
MGR-0170S