Články z kuchyně, Strana 6

O pánvi Woll Nowo Titanium

O pánvi Woll Nowo Titanium

Titanové nádobí a pánve Woll Nowo Titanium jsou synonymem pro prvotřídní kvalitu a důmyslné zpracování. Patentovaná technologie odnímatelné rukojeti zaručuje rychlé a snadné používání, údržbu a p...

Druhy nožů a použití

Druhy nožů a použití

Kuchyňských nožů se dá na internetu doopravdy nepřeberné množství druhů. Ovšem každý má svůj účel, a tak při správném výběru nože si lze usnadnit mnoho práce a potu. Důležité je vždy promyslet, k čemu...

Jak nabrousit nůž na ocílce

Jak nabrousit nůž na ocílce

Ocílky se základně dělí na ocelové, diamantové nebo keramické. Dále jsou ocílky se slabším nebo silnějším brusným efektem. Některé ocílky tak ostří jen vytahují, některé prozměnu brousí (doslovně bych...

Jak vybrat správnou pánev

Jak vybrat správnou pánev

Pánev je společně s nožem a prkénkem jedním z nejdůležitějších nástrojů v kuchyni. Používat se dá na nespočet pokrmů a různých typů úprav od smažení, grilování až po pečení v troubě. Tak jako u většin...

Jak používat šlehačkovou láhev

Jak používat šlehačkovou láhev

Používání láhve na šlehačku je velice jednoduché – do láhve nalijete smetanu, uzavřete ji a pomocí bombičky na šlehačku napustíte N2O. Smetana v ní probublá a následným zatřesením začne tuhnout. Tlak ...

Jak vybrat kvalitní kuchyňský nůž

Jak vybrat kvalitní kuchyňský nůž

Kvalitní a ostrý kuchyňský nůž několikanásobně ulehčí práci při krájení, ale také dodá vašemu pokrmu preciznost. Kvalitní nůž je perfektně vyvážený, což zajistí pocit bezpečí při krájení, a lépe se ov...

O strojku na těstoviny

O strojku na těstoviny

Strojky na domácí těstoviny: jak jednou začnete, už nepřestanete. Rozdíl oproti kupovaným těstovinám je znát při prvním soustu. Strojky na těstoviny plní jen jednu funkci, proto ve většině případ...