Špikovací nůž 13 cm Professional S, Zwilling
Kód: 31020-131



Související produkty
Detailní popis produktu
Nože Professional S jsou tradiční celosvětově známé nože se třemi nýy. Díky své typické střence jsou tyto vyhledávány jak amatérskými, tak profesionálními kuchaři. Rukojeť je černá a ze syntetického materiálu. Nůž je optimálně vyvážen, a stejně jako u ostatních nožů Zwilling, je kladen vysoký důraz na to, aby perfektně padnul do ruky.
Špikovací nůž je určen ke špikovaní masa. Díky své tenké a krátke čepeli dokáže udělat perfektní kapsu aniž by jste maso prořízli. Hodí se také k čištění masa, zeleniny nebo ovoce.
Vlastnosti špikovacího nože Zwilling Professional S
- každý nůž je precizně vyvážený
- ručně broušený, laesrová kontrola ostří
- FRIODUR® - mrazem tvrzená; tento patentovaný proces dodá noži větší tvrdost a odolnost proti korozi
- SIGMAFORE® - nůž je kován z jednoho kusu oceli, větší pevnost nože a kvalitnější ostří
- speciální směs ocele vyráběná na zakázku pro společnost Zwilling J. A. Henckels
- doživotní záruka na výrobní vady
- rukojeť: syntetický materiál
- způsob výroby: kovaný nůž
- tvrdost: 57° Rocwella
- váha: 66 g
„Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností. Kvalitní a ostré nože jsou něco, bez čeho se jakýkoliv kuchař za žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné kuchyně”.
Zdeněk Pohlreich
Údržba a několik tipů při práci s noži Zwilling, které zvýší životnost ostří
- vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo, kov a pod.
- nůž nedávejte do myčky - příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti nebo se na čepeli mohou objevit skvrny od mycích prostředků
- po práci nůž ručně omyjte vodou, opláchněte a ihned osušte
- pravidelně udržujte ostří pomocí ocílky
- skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně třením s jinými produkty
- používejte zásuvné bloky, magnetické lišty a nebo ochranná pouzdra
Broušení nože
Stejně jako pro další kuchyňské nože Zwilling lze tento nůž brousit několika způsoby. Mezi ně patří běžné udržovaní na ocílce. Nejvhodnější je například řeznická ocílka v délce 31 cm s větším brusným efektem či broušení na kameni Zwilling s hrubostí 250 a 1000. Pokud chcete noži dodat něco navíc, můžete ještě používat kožený brousek, který ostří finálně vyhladí a vyleští. Pro tento nůž jsou vhodné jakékoliv doplňky z naší nabídky.