Nůž na zeleninu 7 cm Professional S, Zwilling
Kód: 31020-061Související produkty
Detailní popis produktu
Nože Professional S jsou tradiční celosvětově známé nože se třemi nýti. Díky své tipické střence jsou tyto vyhledávány jak amatérskými, tak profesionálními kuchaři. Rukojeť je černá a ze syntetického materiálu. Nůž je optimálně vyvážen, a stejně jako u ostatních nožů Zwiling, je kladen vysoký důraz na to, aby perfektně padnul do ruky.
Nůž na zeleninu se nejlépe hodí, jak už sám název napovídá, na čištění, loupání a vykrajování zeleniny a ovoce. Je malý, lehký a dobře ovladatelný.
Vlastnosti nože na zeleninu Zwilling Professional S
- každý nůž je precizně vyvážený
- ručně broušený, laesrová kontrola ostří
- FRIODUR® - mrazem tvrzená; tento patentovaný proces dodá noži větší tvrdost a odolnost proti korozi
- SIGMAFORE® - nůž je kován z jednoho kusu oceli, větší pevnost nože a kvalitnější ostří
- speciální směs ocele vyráběná na zakázku pro společnost Zwilling J. A. Henckels
- doživotní záruka na výrobní vady
- rukojeť: syntetický materiál
- způsob výroby: kovaný nůž
- tvrdost: 57° Rocwella
- váha: 60 g
„Nejlepší ocel, dokonalost zpracování a vyváženost solingenských nožů Zwilling jsou v každé dobré kuchyni nezbytností. Kvalitní a ostré nože jsou něco, bez čeho se jakýkoliv kuchař za žádných okolností neobejde. Jsou základním kamenem každé správné kuchyně”.
Zdeněk Pohlreich
Několik tipů při práci s noži Zwilling, které zvýší životnostost ostří
- vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo, kov a pod.
- po práci nůž ručně omyjte vodou, opláchněte a ihned osušte
- některé typy nožů lze mýt v myčce, avšak tento způsob nedoporučejeme; nůž lze snadno a nenávratně poškodit
- pravidelně udržujte ostří pomocí ocílky
- skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně třením s jinými produkty
- používejte zásuvné bloky, magnetické lišty a nebo ochraná pouzdra
Proč nedávat nože do myčky a raději je mýt v ruce
- příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti
- nůž může poškodit myčku
- tření o jiné předměty
- zaschlé skrvny od jídla mohou poškodit čepel nože
- příliš agresivní prostředky