Nepřilnavý bestseller GreenPan

Nepřilnavé pánve jsou v kuchyni stále více populární a to z několika prostých důvodu. Tyto pánve mají při vaření mají mnoho výhod oproti tradičním nerezovým pánvím.

neprilnava panev Greenpan zelenina

Hlavní výhody

  1. Jednou z největších výhod nepřilnavých pánví je, že jídlo se nepřichytává. To znamená, že se na povrchu pánve nelepí ani nepřipéká a je mnohem snazší pánev udržovat čistou.
  2. Kromě toho nepřilnavé pánve většinou nevyžadují tolik oleje nebo másla jako nerezové pánve, což znamená, že mohou pomoci snížit množství tuku v jídle.
  3. Další výhodou nepřilnavých pánví je, že jsou mnohem vhodnější pro přípravu citlivých jídel, jako jsou vejce nebo ryby. Tyto suroviny mají tendenci se na nerezových pánvích připalovat (například místo hezkého vajíčka máte něco mezi volským okem a míchanými vajíčky). Naopak nepřilnavý povrch umožňuje snadnou manipulaci s jídlem, aniž by se rozpadlo nebo přilepilo k pánvi.

Série Smart

Cenově dostupná řadařada Smart je určena na všechny typy sporáku, včetně indukce a snadno odolá i teplotě v 220°C v troubě. Extra silné dno s hliníkovým jádrem rychle a efektivně rozvádí teplo po dně nádoby. Nádobí je opatřeno tepelně odizolovanou rukojetí. Pokud hledáte dobrou nepřilnavou pánev za dobrou cenu, je řada Smart ideální volba.

Co indukce?

Veškeré pánve z řad Smart a Premiere jsou vhodné na indukci. Mají speciální patentované dno, které je kompatibilní s každým indukčním sporákem

neprilnava panev Greenpan vejce

Proč je GreenPan lepší než ostatní?

Značka nepřilnavých pánví GreenPan je známá především díky svým inovativním technologiím a ekologickými materiály. Níže najdete několik zajímavých důvodů, proč při výběru pánve zvolit právě tuto značku.

  1. Bezpečné materiály: GreenPan používá pro své pánve nepřilnavý keramický povrch Thermolon, který je vyroben z materiálů bez PFC a (PTFE), které jsou známé pod značkou Teflon. Tyto látky mohou být při příliš vysokých teplotách škodlivé pro lidské zdraví. Značka GreenPan tak nabízí ekologickou ideální variantu se stejnými vlastnostmi k teflonovému povrchu
  2. Vysoká odolnost: Povrch Thermolon je velmi odolný vůči poškrábání a opotřebení, což znamená, že pánve GreenPan vydrží mnohem déle než běžné nepřilnavé pánve.
  3. Rychlá příprava: Díky vysoké tepelné vodivosti materiálu Thermolon se nepřilnavé pánve GreenPan rychle zahřívají a udržují si teplotu. To znamená, že můžete rychle připravit jídlo bez zbytečného čekání.
  4. Snadná údržba: Nepřilnavý povrch Thermolon je velmi snadno udržovatelný. Stačí jej opláchnout jarovou vodou houbou nebo hadříkem je vyčistit. Díky tomu můžete ušetřit čas při úklidu kuchyně.
  5. Dno pánve a indukce: pánve GreenPan lze použít na všech indukcích. Jejich speciální rovné dno je kompatibilní se všemi indukcemi. Navíc se snadno čistí a ani při dennodenním používání se nezačne připalovat.

Celkově lze říct, že pokud hledáte nepřilnavého parťáka do vaší kuchyně, tak je GreenPan skvělou volbou. Příprava jídla je rychlá a pánev se snadno čistí. Zbytečně vás tak nebude v kuchyni zdržovat.

Série Premiére

Řada GreenPan Premiére je určena pro ty, kteří hledají kvalitu bez kompromisů. Hodí na veškeré typy sporáku, včetně indukce a snadno odolá i teplotě v 300°C v troubě. Extra silné dno s hliníkovým jádrem rychle a efektně rozvádí teplo po dně nádoby. Jedná se o nejlepší nerezovou pánev s nepřilnavým povrchem vůbec.

Jaké suroviny jsou pro nepřilnavé pánve ideální?

Každý typ pánve má své pro a proti. Níže najdete několik surovin a pokrmů, u kterých nepřilnavý povrch oceníte. Obecně se jedná o křehké suroviny, kde hrozí, že dojde k přichycení a následnému poškození. Kde použití nepřilnavé pánve nedoporučujeme je příprava steaků, které vyžadují vysokou teplotu. 

Nepřilnavý povrch je tedy vhodný pro ryby, zeleninu, vejce, brambory, palačinky, těstoviny a mnoho dalšího.