Vybíráte originální dárek k Vánocům či k narozenimám, nebo sami postrádáte pomocníky v kuchyni? Nádobí Emile Henry rozsvítí krásnými barvami a přírodní keramikou každou kuchyni a srdce kuchaře či kuchařky.
Keramická mini pec: Křupavý domácí chléb i bez pekárny
Pekaři používají speciální pece. Chlebová forma Emile Henry zajistí podobné podmínky i v domácí troubě. Chléb díky ní výborně chutná a má křupavou kůrku. Myslíte to s pečením opravdu vážně? Vyzkoušejte recepty na domácí pečivo podle našeho kuchaře ChefOndra.
Keramická forma na nejlepší francouzské koláče
Nádherná vůně po celé kuchyni, křupavé těsto, lehké sezónní suroviny. Zkuste v létě třeba maliny či ostružiny, v zimě jablka nebo hrušky. Koláčová forma Emile Henry z pevné keramiky se postará o rovnoměrné propečení po celém obvodu. Vlněné okraje dodají sladkému i slanému koláči profesionální vzhled. Kterou barvu formy si vyberete? Krásné jsou všechny.
Tajine: nevšední hrnec plný chutí
Keramický hrnec Tajine Emile Henry představuje vůbec nejoblíbenější produkt této značky. Co je Tajine? Keramická nádoba se špičatou poklicí. Při vaření zaručuje ideální cirkulaci páry, aby z jídla neunikaly chutě ani vůně. Zdravý způsob dušení pokrmů je základem marocké kuchyně. Nejvíc ho ocení milovníci receptů z masa. Skvěle se hodí také pro dušenou rýži či tradiční kari.
Hranatá keramická forma: Chléb i paštika jako od mistra kuchaře
Upéct banánový, ořechový, dýňový, cibulový či jakýkoliv jiný chléb je hračka díky hranaté keramické formě Emile Henry. Snadno v ní připravíte i lahodnou domácí paštiku.
Pekáč na Lasagne: Itálie u vás doma
První recept na lasagne se v knížkách objevil už na počátku 14. století. Pochází z italského města Neapol. Dnešní recept na lasagne známe hlavně jako vrstvené masové ragú s rajčaty a bešamelovou omáčkou. Variací však existuje nespočet – se zeleninou, lososem nebo skoro čímkoli, co vás napadne.
Univerzální keramický pekáč vám poslouží na mnoho způsobů. Nám se osvědčil třeba na pečené kuře nebo tradiční povidlové buchty.