Plátkovací nůž 20,5 cm Olive, Forged
Plátkovací nůž Olive Forged 20,5 cm je další typ nože, který by neměl chybět v žádné kuchyni. Tento praktický nůž má úzkou a dlouhou čepel a hodí se na porcování hotového masa, čistění syrového masa, čištění a plátkování ryb, dále je pak vhodný na práci s většími kusy ovoce. Je dodáván v dárkové krabičce. Tvrdost 58 HRC. Dřevěná olivová rukojeť.
Plátkovací nůž je další typ nože který by neměl chybět v žádné kuchyni. Tento velmi praktický nůž má úzkou a dlouhou čepel a velmi se hodí na porcování hotového masa, čistění syrového masa, čištění a plátkování ryb, dále je pak vhodný na práci s většími kusy ovoce.
Řada Olive v sobě kombinuje robustní provedení s ručně tepaným vzhledem, japonskou ostrost a moderní vzhled. Zaoblená rukojeť z olivového dřeva je nejen velmi pohodlná, ale také odolná proti vodě. Oproti jiným dřevinám je i velmi pevná a noži poskytuje dlouhou životnost. Nerezová koncovka nemá jen designový účel, ale také dává noži velmi přesnou rovnováhu pro větší bezpečnost.
Vhodné jako dárek
Nůž je dodáván v dřevěné dárkové krabičce a jako dárek zaručeně potěší kohokoliv, ať se jedná o profesionálního kuchaře, maminku v domácnosti nebo tatínka. Nůž Olive Forged bude opravdovou ozdobou v každé kuchyni.
Vlastnosti kuchařského nože Forged Olive
- ručně kovaná čepel s autentickým vzhledem
- ručně broušený
- odolná rukojeť z olivového dřeva
- vyrobeno z japonské oceli 440C
- baleno v dárkové dřevěné krabičce
Údržba nože Forged
- vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo, kov a pod.
- nůž nedávejte do myčky - příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti nebo se na čepeli mohou objevit skvrny od mycích prostředků
- po práci nůž ručně omyjte vodou, opláchněte a ihned osušte
- pravidelně udržujte ostří pomocí ocílky
- skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně třením s jinými produkty
- používejte zásuvné bloky, magnetické lišty a nebo ochranná pouzdra
Broušení nože
Nože lze udržovat ocílkou Forged s diamantovým povrchem, která byla speciálně navržena pro tyto nože a nabízí vysoce kvalitní ostřící ocel. V závislosti na použití nožů doporučujeme nechat si je nabrousit např. 1x až 2x ročně u profesionálního brusiče nožů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.