Nůž na chléb 21 cm Classic, Opinel

Kód: 001816
779 Kč
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
21.10.2019

Tradiční nůž na chléb 21 cm Classic z francouzské dílny Opinel. Tvrdost: 56-58 HRC. Rukojeť: bukové dřevo.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nože na chléb a pečivo Opinel Classic se vyrábí v tradiční dílně uprostřed Savojských Alp. V té samé dílně, ve které vznikl první nůž Opinel roku 1890. Řada Classic jsou nože s dřevěnou rukojetí z tvrdého bukového dřeva, která je připevněna pevnými nýty a čepelí z kvalitní švédské oceli Sandvik, která se vyznačuje vysokou odolností proti korozi a dlouhotrvající ostrostí. Za zmínku také stojí to, že 95% dřeva pochází z francouzských, udržitelně řízených lesů, čímž chce Opinel zabránit negativnímu vlivu na životní prostředí. 

Vlastnosti nože na chléb Opinel Classic

  • tvrdost: 56-58 HRC
  • ocel: 12С27 Sandvik™ steel
  • rukojeť: bukové dřevo

Několik tipů při práci s nožem Opinel, které zvýší životnost ostří

  • vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo, kov a pod.
  • ručně omyjte vodou a šetrným čistícím prostředkem opláchněte a ihned osušte
  • některé typy nožů lze mýt v myčce, avšak tento způsob nedoporučejeme; nůž lze snadno a nenávratně poškodit
  • pravidelně udržujte ostří pomocí ocílky
  • skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně třením s jinými produkty
  • používejte zásuvné bloky, magnetické lišty, a nebo ochraná pouzdra

Proč nedávat nože do myčky a raději je mýt v ruce

  • příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti
  • nůž může poškodit myčku
  • tření o jiné předměty
  • zaschlé skrvny od jídla mohou poškodit čepel nože
  • příliš agresivní prostředky 

Doplňkové parametry

Kategorie: Nože na chléb a pečivo
Záruka: 2 roky
Délka ostří: 21 cm
Materiál rukojeti: Dřevo
Tvrdost: 57 HRC
Země výroby: Francie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
denishenry