Kuchařský nůž 20 cm Shun, Kai
Kuchařský nůž 20 cm Shun Classic od značky KAI je je inspirován mistrovským uměním výroby samurajských mečů. Nůž je vyroben z 32 vrstev damaškové oceli. Rujokeť: ebenové dřebo Pakka; tvrdost: 61° Rockwella.




Kuchařský nůž by neměl chybět v žádné kuchyni. Nůž má velmi pevnou konstrukci, proto se hodí například na přípravu hovězího masa, přípravu steaků krájení zeleniny a např. také na sekání bylinek. Jde všeobecně o nejrozšířenější nůž ve všech kuchyních světa.
Cenami ověnčená japonská společnost Kai je absolutní špičkou ve výrobě nožů do kuchyně. Výroba japonského nože Shun Kai je inspirována mistrovským uměním výroby samurajských mečů. Damaškový vzhled a pečlivě vybrané materiály dodávají noži opravdovou výjimečnost. Rukojeť ve tvaru D je vyrobena z ebenového dřeva Pakka, které se vyznačuje vysokou odolností proti vodě a tvrdostí. Nože Kai Shun uspokojí i ty nejnáročnější kuchaře.
Vlastnosti kuchařského nože KAI Shun Classic
- ručně broušený nůž
- optimální vyvážení
- dlouhá životnost ostří
- 32 vrstev damaškové oceli
- pohodlná a pevná rukojeť ve tvaru D
- rukojeť: černé ebenové dřevo Pakka
- způsob výroby: kovaný nůž
- tvrdost: 61° Rockwella
- váha: 215 g