Japonské nože Miyabi 5000FCD

Nejprodávanější

Kuchařský nůž Gyutoh 20 cm, Miyabi 5000FCD
 
6 035 Kč
Santoku nůž 18 cm, Miyabi 5000FCD
 
6 269 Kč
Plátkovací nůž Sujihiki 24 cm, Miyabi 5000FCD
 
6 035 Kč
Kuchařský nůž Gyutoh 16 cm, Miyabi 5000FCD
 
5 429 Kč
8 položek celkem
Kuchařský nůž Gyutoh 16 cm, Miyabi 5000FCD
5 429 Kč
Kuchařský nůž Gyutoh 20 cm, Miyabi 5000FCD
6 035 Kč
Kuchařský nůž Shotoh 13 cm, Miyabi 5000FCD
4 295 Kč
Nůž na chléb 23 cm, Miyabi 5000FCD
6 035 Kč
Plátkovací nůž Sujihiki 24 cm, Miyabi 5000FCD
6 035 Kč
Santoku nůž 18 cm, Miyabi 5000FCD
6 269 Kč
Set nožů 2 ks, Miyabi 5000FCD
9 550 Kč
Špikovací nůž Shotoh 11 cm, Miyabi 5000FCD
4 025 Kč

Samurajské meče jsou nesmazatelně spjaté s japonskou kulturou a nosit je mohli pouze vybraní muži. Při jejich výrobě se kladl důraz na estetiku, krásu a zpracování a tak často vznikla až umělecká díla. Výrobce Miyabi je důstojným zastáncem této japonské tradice a výroba nožů probíhá pod dohledem mistrů kovářů.

Nože Miyabi 5000FCD mají tradiční rukojeť je ve tvaru "D" z odolného dřeva Pakka, což umožňuje neúnavné a pohodlné krájení. Kovové koncovky a červené proužky dodávají noži elegantní vzhled. Jádro je z tvrdé FC61 ocele, vložené mezi 48 vrstev damaškové ocele, čímž nůž dostává originální vzor čepele. Nože MIYABI jsou vyráběny tradičními postupy v továrně Zwilling J.A. Henckels v japonském městě Seki.

  • jádro z velmi tvrdé ocele FC61 vložené mezi 48 vrstev damaškové ocele
  • CRYODUR® – čepel kalená speciální technologií (včetně kalení při -196°C) 
  • čepel ostřená tradiční technikou HONBAZUKE
  • tvrdost 61° Rockwella

Údržba japonského nože Miyabi 5000FCD

Výjimečný nůž si žádá výjimečné zacházení a údržbu. Není tomu jinak i u nožů Miyabi 5000FCD. Tyto nože nemyjte v myčce nádobí, došlo by k nenávratnému poškození. Nůž zbytečně nenamáčejte ve vodě a čepel čas od času potřete rostlinným olejem, který rukojeť chrání před nečistotami. V neposlední řadě nože Miyabi skladujte na bezpečném místě.

 

denishenry