Kuchařský nůž Gyutoh 24 cm, Miyabi 5000MCD
Japonský nůž Gyutoh 24 cm Miyabi 5000MCD je vyráběn tradičními postupy v továrně Zwilling J.A. Heckels v japonském městě Seki. harmonie, unikátní design a funkčnost hraje u tohoto nože hlavní roli. Rukojeť je z březového dřeva Masur Birchwood, někdy známé jako Karelská bříza. Damaškový květinový vzor je tvořen díky překládání 100 vrstev ocele (padesát na každé straně).
Gyuto nůž je v Evropě známý jako kuchařský nůž či nůž šéfkuchaře. Tvar čepele je téměř stejný, ovšem Gyuto nože se brousí s menším úhlem, který je 10 až 15°, kdežto evropské nože tohoto typu mají úhel 20 až 30°. Tento nůž je vhodný pro krájení většího množství masa, zeleniny nebo sekání bylinek.
MIYABI 5000MCD doprovází harmonie, unikátní design a funkčnost. V japonské kuchyni od nepaměti hraje estetika klíčovou roli, a proto tento nůž zdobí květinový damaškový vzor, vytvořený z překládání 100 vrstev ocele (padesát na každé straně).
Rukojeť je z březového dřeva Masur Birchwood, někdy známé jako Karelská bříza. Nože MIYABI jsou vyráběny tradičními postupy v továrně Zwilling J.A. Henckels v japonském městě Seki.
Vlastnosti japonského nože Gyutoh Miyabi 5000MCD
- nůž je balen v luxusní dárkové krabičce v černé barvě s magnetickým klipem
- jádro z mikrokarbidové práškové ocele MC63 vložené mezi 100 vrstev ocele
- CRYODUR® – čepel kalená speciální technologií (včetně kalení při -196°C)
- autentický profil čepele
- rukojeť ve tvaru "D"
- čepel ostřená tradiční technikou HONBAZUKE
- tvrdost 63 stupňů podle Rockwellovi stupnice
- úhel hran 9,5 až 12 stupňů
- každý nůž je perfektně vyvážený
- doživotní záruka na výrobní vady
- váha 195 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kuchařské nožeKuchyňské nože 63 HRCKuchyňské nože 24 cmZobrazit další kategorieJaponské nožeNože s dřevěnou rukojetíDamaškové nožeKované nožeJaponské kuchařské nože |
---|---|
Záruka: | Doživotní (čepel) |
? Série: | 5000MCD |
Použití nože: | Univerzální, Maso, Porcování, Zelenina, Cibule |
Délka ostří: | 24 cm |
? Tvrdost: | 63 HRC |
Země výroby: | Japonsko |
? Damašková ocel: | Ano |
Kovaný nůž: | Ano |
Materiál rukojeti: | Dřevo |