Špikovací nůž 10 cm Shun Premier Tim Mälzer, Kai
Kód: TDM-1700Související produkty
Detailní popis produktu
Výroba japonského nože Shun Premier Tim Mälzer Kai je inspirována mistrovským uměním výroby samurajských mečů. Ručně tepaný vzhled a pečlivě vybrané materiály dodávají noži opravdovou vyjímečnost. Pohodlná rukojeť z ořechového dřeva je vhodná jak pro praváky, tak pro leváky. Nože Shun Premier Tim Mälzer uspokojí i ty nejnáročnější kuchaře.
Špikovací nůž je určen ke špikovaní masa. Díky své tenké a krátke čepeli dokáže udělat perfektní kapsu aniž by jste maso prořízli. Hodí se také k čištění masa, zeleniny nebo ovoce.
Vlastnosti špikovacího nože Shun Premier Tim Mälzer
- ručně broušený
- ručně tepaný povrch
- optimální vyvážení
- dlouhá životnost ostří
- 32 vrstev damaškové oceli
- pohodlná a pevná rukojeť
- rukojeť: ořechové dřevo s kovovou koncovkou
- způsob výroby: kovaný nůž
- tvrdost: 61° Rockwella
- váha: 75 g
“Dobrý a ostrý nůž nejen usnadní práci, ale také dává pokrmům preciznost díky přesně nakrájeným surovinám. Společně s výrobcem nožů Kai jsme vytvořili řadu, kterou si jistě oblíbí každý, kdo pracuje jak s masem a steaky, tak s celou řadou zeleniny.”
Tim Mälzer | Šéfkuchař, majitel restaurace Bullerei a autor několika knih o vaření
Proč nedávat nože do myčky a raději je mýt v ruce
- příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti
- nůž může poškodit myčku
- tření o jiné předměty
- zaschlé skrvny od jídla mohou poškodit čepel nože
- příliš agresivní prostředky