Kuchařský nůž 20 cm Four Star + ocílka 26 cm, Zwilling
Kuchařský nůž 20 cm Four Star by neměl chybět v žádné kuchyni. Někdy nazýván také jako univerzální nůž. Má velmi pevnou konstrukci, a proto se hodí na práci s masem, krájení zeleniny a např. také na sekání bylinek. Rukojeť: syntetický materiál; ;způsob výroby: kovaný nůž; tvrdost: 57° Rockwella.
S kolekcí nožů Four Star způsobil Zwilling J.A. Henckels v roce 1976 doslova revoluci na poli kuchyňských nožů určených jak pro profesionály, tak také pro domácí kuchaře.
Jako první nůž na světe disponoval syntetickou a důkladně tvarovanou rukojetí, díky které se nůž pohodlně drží a z ruky neklouže. Zwilling zároveň klade vysoký důraz na zpracování celého nože a použití nejkvalitnějších materiálů. Nůž je dobře vyvážený, odolný proti nečistotám a perfektně drží ostří.
Kuchařský nůž by neměl chybět v žádné kuchyni. Nůž má velmi pevnou konstrukci, proto se hodí například na přípravu hovězího masa, přípravu steaků, krájení zeleniny a např. také na sekání bylinek. Jde všeobecně o nejrozšířenější nůž ve všech kuchyních světa.
Vlastnosti kuchařského nože Zwilling Four Star
- každý nůž je perfektně vyvážený
- ručně broušený, laesrová kontrola ostří
- FRIODUR® - mrazem tvrzená ocel; tento patentovaný proces dodá noži větší tvrdost a odolnost proti korozi
- SIGMAFORE® - nůž je kován z jednoho kusu oceli, větší pevnost nože a kvalitnější ostří
- speciální směs ocele vyráběná na zakázku pro společnost Zwilling J. A. Henckels
- doživotní záruka na výrobní vady
- rukojeť: syntetický materiál
- způsob výroby: kovaný nůž
- tvrdost: 57° Rockwella
Údržba a práce s noži Zwilling
Aby nůž zůstal ostrý a vydržel vám dlouhé desítky let, přikládáme několik rad, které prodlouží nejen životnost, ale pomohou k tomu, aby se vám s nožem vždy dobře krájelo.
- vyvarujte se krájení na tvrdých površích jako je kámen, sklo, kov a pod.
- nůž nedávejte do myčky - příliš vysoká teplota nožům nesvědčí, může dojít k poškození rukojeti nebo se na čepeli mohou objevit skvrny od mycích prostředků
- po práci nůž ručně omyjte vodou, opláchněte a ihned osušte
- pravidelně udržujte ostří pomocí ocílky
- skladujte nůž na bezpečném místě, chraňte ostří před nárazy, případně třením s jinými produkty
- používejte zásuvné bloky, magnetické lišty a nebo ochranná pouzdra
Broušení nože Four Star
Nože Zwilling Four Star skvěle drží ostří a tak pro domácí údržbu postačí běžná ocílka. Můžete využít jakoukoliv ocílku z naší řady, doporučujeme ovšem diamantovou ocílku v délce 26 cm, která je dostatečně dlouhá a broušení bude pohodlné. Její povrch navíc dokáže ostří lehce zbrousit, což u ocílek není standardem.
Pokud kupujete nůž do profesionální kuchyně, bude se vám hodit brusný kámen Zwiiling s hrubostí 250 a 1000, díky kterému bude vždy perfektně ostrý.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Kuchyňské nože | 
|---|---|
| Záruka: | Doživotní (čepel) | 
| EAN: | FALSE | 
| ? Série: | Four Star | 
| Použití nože: | Univerzální, Maso, Porcování, Zelenina, Cibule | 
| Délka ostří: | 20 cm | 
| Délka ocílky: | 26 cm | 
| ? Tvrdost: | 57 HRC | 
| Země výroby: | Německo | 
| Kovaný nůž: | Ano | 
| Materiál rukojeti: | Syntetický materiál | 
| Celkový počet kusů v sadě: | 2 | 
| Počet nožů v sadě: | 1 | 
| Položka byla vyprodána… | |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
 
 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                                                                                                                                    
    
             
                                                                                                                                    
    
             
                                                                                                                                                                                    
Nože Zwilling Four Star jsem si oblíbil už před mnoha lety a doprovází mě na každém kroku. Maso, steaky, ryby, zeleninu a mnoho jiného připravuji výhradně s těmito noži. Ať už se jedná o jakoukoliv řadu značky Zwilling, vždy je kvalitně zpracovaná a nože se perfektně drží v ruce.