Nerezový tlakový hrnec 7l EcoQuick II, Zwilling
Kód: 64243-722



Související produkty
Detailní popis produktu
V tlakovém hrnci ze série ZWILLING® EcoQuick II uvaříte vaše pokrmy rychle a s elegancí. Díky možnosti volby mezi dvěma tlakovými úrovněmi lze v tomto hrnci připravovat jak ryby a zeleninu, tak dušená masa, která potřebují více času. Díky široké škále příslušenství můžete tlakový hrnec Zwilling používat na:
- vaření
- dušení
- parní vaření (s napařovací vložkou)
- smažení (s fritovací vložkou, bez poklice pod tlakem!)
Hrnec ZWILLING® EcoQuick II je vyroben z leštěné a nerezové oceli odolné vůči poškrábání. Tepelně odizolované rukojeti jsou vyrobeny z odolného černého plastu, tudíž hrnec můžete použít i na plynových sporácích. **Sendvičové dno SIGMA Classic se silným hliníkovým jádrem zajišťuje optimální a rovnoměrnou distribuci tepla po celém obvodu.
Vlastnosti tlakového hrnce Zwilling EcoQuick II
- konstrukce z nerezového pláště a pevným jádrem z hliníku
- tlakový ventil pro bezpečné vypouštění páry
- měřící stupnice uvnitř tlakového hrnce
- na veškeré zdroje tepla, včetně indukce
- bezpečnostní mechanismus a snadné ovládání/li>
- tepelně odizolované rukojeti
- dvě úrovně tlaku
Výhody tlakového hrnce
Tlakový hrnec, neboli "papiňák" vynalezl Denis Papin už v roce 1679. Důležitou součástí hrnce je poklice s ventilem, která hrnec zcela uzavře. Při vaření dochází díky páře, která se uvnitř hrnce vytvoří, k vaření pod tlakem. I velmi tuhé kusy masa jsou měkké po 30 až 60 minutých. Pro porovnání stejný kus masa by se v běžném hrnci vařil například 2 hodiny.
Bezpečnost
Pokud vás zajímá bezpečnost, tak je hrnec opatřen několika pojistkami. Pokud by tlak v hrnci příliš stoupal, dojde automaticky k vypuštění. Bezpečnosti také napomáháte, pokud se hrnec vždy pečlivě umyje a na poklici nezasychají nečistoty.
2 stupně tlaku
1. stupeň - Při nastavení prvního stupně je maximální tlak uvnitř hrnce nastaven na 0,6 ba*, čímž dojde ke zvýšení teploty varu na 110 °C. Toto nastavení je vhodné pro jemnější potraviny, které rychle ztrácejí tvar a mohli by se příliš rozvařit, například ryby a zelenina.
2. stupeň-Při nastavení druhého stupně je maximální tlak uvnitř hrnce nastaven na 1,0 bar, čímž dojde ke zvýšení teploty varu na 120 °C. Toto nastavení je ideální pro přípravu jakéhokoliv masa a omáček.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.