Japonské nože Miyabi 5000MCD

Nejprodávanější

Kuchařský nůž Gyutoh 24 cm, Miyabi 5000MCD
 
12 819 Kč
Špikovací nůž Shotoh 9 cm, Miyabi 5000MCD
 
7 490 Kč
Plátkovací nůž Sujihiki 24 cm, Miyabi 5000MCD
 
12 205 Kč
Santoku nůž 18 cm, Miyabi 5000MCD
 
12 205 Kč
Plátkovací nůž Chutoh 16 cm, Miyabi 5000MCD
 
9 675 Kč
5 položek celkem
Kuchařský nůž Gyutoh 24 cm, Miyabi 5000MCD
12 819 Kč
Plátkovací nůž Chutoh 16 cm, Miyabi 5000MCD
9 675 Kč
Plátkovací nůž Sujihiki 24 cm, Miyabi 5000MCD
12 205 Kč
Santoku nůž 18 cm, Miyabi 5000MCD
12 205 Kč
Špikovací nůž Shotoh 9 cm, Miyabi 5000MCD
7 490 Kč

Miyabi 5000MCD doprovází harmonie, unikátní design a funkčnost. V japonské kuchyni od nepaměti hraje estetika klíčovou roli, a proto tento nůž zdobí květinový damaškový vzor, vytvořený z překládání 100 vrstev oceli (padesát na každé straně). Rukojeť je z březového dřeva Masur Birchwood, někdy známé jako Karelská Bříza a díky vzoru se každý nůž Miyabi 5000MCD dá považovat za jedinečný a originální. K dosažení bezkonkurenčních kvalit bylo dosaženo také výrobní metodou CRYODUR®, kdy během kalení dochází k rychlému zchlazení až na -196°C. Nože MIYABI jsou vyráběny tradičními postupy v továrně Zwilling J.A. Henckels v japonském městě Seki.

  • CRYODUR® – čepel kalená speciální technologií (včetně kalení při -196°C) 
  • autentický profil čepele
  • čepel ostřená tradiční technikou HONBAZUKE
  • jádro z mikrokarbidové práškové oceli MC63
  • tvrdost 63 stupňů podle Rockwellovi stupnice

Údržba japonského nože Miyabi 5000MCD

Výjimečný nůž si žádá výjimečné zacházení a údržbu. Není tomu jinak i u nožů Miyabi 5000MCD. Tyto nože nemyjte v myčce nádobí, došlo by k nenávratnému poškození. Nůž zbytečně nenamáčejte ve vodě a čepel čas od času potřete rostlinným olejem, který rukojeť chrání před nečistotami. V neposlední řadě nože Miyabi skladujte na bezpečném místě.

 

denishenry