Centrum nožů

Vybrat správný nůž není úplně jednoduché. Dělí se podle typu, druhu a velikosti. A aby toho nebylo málo, často má na kvalitu nože vliv i místo výroby. Asi jsme všichni slyšeli, že mezi nejkvalitnější se řadí ty japonské. Jak se liší například od těch německých? To se dozvíte v článku Rozdíl mezi japonským a německým nožem.

Při každodenním vaření člověk asi nejvíce ocení, když je nůž ostrý. Nejenom, že je to bezpečnější, ale také stress-free. Možná, že se vám jen při vzpomínce na rozmačkané (ale nenakrájené) rajče samovolně zatne čelist a musíte se zhluboka nadechnout. Chápeme vás a proto jsme pro vás sepsali články Jak poznat ostrý nůž, Jak nabrousit nůž na brusném kameni a 4 základy jak pečovat kuchyňský nůž.

A pokud budete mít chuť si s ostrým nožem něco dobrého uvařit nebo upéct, zamiřte na náš Foodblog, případně nasajte Inspiraci.

Jak se starat o nůž a jak ho brousit

Jak se starat o nůž a jak ho brousit

Ostrý nůž by měl být v kuchyni naprostá jistota. Vezmete, nakrájíte a hotovo. Bohužel to tak ne vždy je, protože se o něj lidé neumí postarat. A když už do nože investujete stovky korun, je potřeba mu...

Historie a výroba kovaných nožů Forged

Historie a výroba kovaných nožů Forged

Z obrovské lásky k vaření a stolování se v roce 2014 zrodil nápad vytvořit osobitou, atraktivní, kvalitní, ale především cenově dostupnou značku kuchyňských nožů Forged. Řadu nožů, která mimo skvělé a...

Nože Zwilling pro profesionální kuchaře

Nože Zwilling pro profesionální kuchaře

Pokud bychom měli říct jednu řadu nožů pro profesionály, tak to rozhodně budou celosvětově známé nože Professional S. Díky své typické černé střence se třemi nýty jsou tyto vyhledávány jak amatér...

Jak poznat ostrý nůž

Jak poznat ostrý nůž

Říká se, že ostrý nůž je méně nebezpečný, než tupý a musíme tomu dát za pravdu. Jak ale poznat, že je váš nůž ostrý? Mimo váš špatný pocit z krájení lze ještě ověřit několika známými metodami.  ...

Návštěva v továrně Zwilling, Solingen

Návštěva v továrně Zwilling, Solingen

Město Solingen je už po staletí známé jako město nožů, když jsme tedy dostali pozvání podívat se právě do tohoto města do továrny Zwilling a seznámit se s jednotlivými kroky výroby nožů, nemohli jsme ...

Náš názor na japonské nože KAI

Náš názor na japonské nože KAI

Shun v japonštině znamená “přesný okamžik dokonalosti” neboli “na svém vrcholu”. Profesionální kuchaři tímto termínem také označují například nejvyzrálejší chuť zeleniny, ovoce nebo masa. Nože Shun ta...

4 základní tipy, jak pečovat o kuchyňský nůž

4 základní tipy, jak pečovat o kuchyňský nůž

Nůž je součástí každé kuchyně a nejpoužívanějším nástrojem. Jakékoliv vaření si bez něho nejde představit, ať už se jedná o přípravu salátu, steaku, omáčky či polévky. Jak se ale o nůž starat, aby byl...

Druhy japonských nožů

Druhy japonských nožů

Druhy japonských nožů je nespočet. V našem obchodě naleznete ty nejpoužívanější a nejoblíbenější. Jejich hlavní výhodou je ostrost a u některých modelových řad jako je například KAI Wasabi Black i váh...

Jak pečovat o dřevěné prkénko

Jak pečovat o dřevěné prkénko

Protože je dřevěné prkénko živý materiál, reaguje na vnější vlivy prostředí, především na vlhko, sucho či teplo. Dřevěná prkénka, tak jako například nože s dřevěnou rukojetí, nelze umývat v myčce...

Jak nabrousit nůž na brusném kameni

Jak nabrousit nůž na brusném kameni

Čísla na brusných kamenech určují brusný tah a tím zároveň i jejich použití, jelikož každé číslo slouží k jinému účelu. Čísla v nižších stovkách zrnitosti ( 250 až 800) slouží k základnímu nabroušení ...